Latif Erdoağan Fethulalh Gülen deşifresi: Meğer telefonumuzu dinletiyormuş

Bir dönem Fethullah Gülen cemaatinin en önemli isimlerinden biri olan Latif Erdoğan cemaate ihanet edilmemesi için biat yemini ettirildiğini söyledi.
A Haber’deki Deşifre programına katılan Erdoğan, Mehmet Ali Önel’in sorularını yanıtladı. Latif Erdoğan bugünkü yaşananlarda bölünmelerin yavaş olmasının sebebinin biat yemini olduğunun altını çizerek “O insanların elini kolunu bağlayan en önemli mesele bu yemin” diyor. Erdoğan, üst kademelerde yapılan biat yemininin gizlilik esasına dayandığını söyleyerek “Örneğin memuriyet sınavına girecekler için kamp yapılıyor. Bu kampta sınavda sorulacak sorular dağıtılıyor. Bunu cemaatten aldığını kimseye söylemeyeceksin diye biat yemini ettiriliyor ve bu yemine muhalefet etmeleri durumunda nikahlı eşin boş olması için yemin alınmış oluyor” dedi.
DİYANET FETVA VERMELİ
Bürokraside üst seviyeye çıkmak için de yemin ettirildiğinin altını çizen Latif Erdoğan “Cemaatin yanlış yaptığını düşünen ve ayrılmak isteyen çok insan var. Ettiği yeminden ızdırap duyuyorlar. Ama yemini yok sayarsa eşinden ayrılmış olacak” diye konuştu. Erdoğan, biat yeminin esiri olmuş insanlara yardım edilmesi gerektiğini de belirterek “Diyanet’in bu konuda fetva vermesi lazım. Bu insanlara yardımcı olmak lazım. Fetvada böyle bir yeminle eşinden boşanamazsın denmesi lazım” dedi. Latif Erdoğan, Gülen’den helallik istemediğini de belirterek “Ona hakkımı da helal etmiyorum. Allah onu siyaset için yaratmadı bunu bilsin” dedi. Erdoğan, Gülen ile Koç Ailesi’nin bağlantısını deşifre ederek, işadamı Rahmi Koç’un Samanyolu TV’nin yüzde 5’ini almak istediğini bunu Gülen’in kendisine aktardığını söyledi.
Cemati de dinliyormuş
Erdoğan, dinlemelerle ilgili şu örneği verdi: Toplantılarda kendi aramızda konuşuyoruz. O konuşmalar daha önce kendi aramızda bir süzgeçten geçiriliyor. Aykırı düşüncelerde oluyor. Sonra Gülen gelir, daha soru sorulmadan o aykırı düşüncelere cevap verirdi. İlk dönemlerde keramete veriyordum. Fakat hiç olmayacak şeylerde bu kadar her şeyi konuşunca araştırdım. Sohbeti organize eden arkadaşlara baktım ki dinleme olayı var. Araştırınca kimse bana “Dinleme yok” demedi. Buna artık biz “Malumun ilamı” diyoruz.

PAYLAŞ