Cami Cemevi fitnesine yenisi eklendi

Geçen yıl Ankara’da yapımına başlanan cami-cemevi projesiyle alevlenen tartışmalar henüz hafızalardayken, aynı maksatlı eller tarafından benzer bir ifsad projesinin temelleri Tokat’ın Reşadiye ilçesinde atıldı.

Tokat’ta yapımına başlanan “Cami – Cemevi Kültür Merkezi” projesi, ibadethanesi tek olan İslâm’da yeni ‘Mescid-I Dırar’lar üretme çabasının mahsülü. Tevhit dini olan İslâm’ı bozarak içerisinden kendi menfaatleri doğrultusunda fitneler çıkartmak isteyen şer odakları bilmelidir ki İslam’ın mabedi tektir ve bu mabedin adı camidir… Mezhebi, cemaati, tarikatı, hizbi ne olursa olsun bütün Müslümanlara aittir!

İslâm’ın Tek İbadethanesi Camidir

Tokat’ın Reşadiye ilçesi Güllüce köyünde ‘Cami-Cemevi kültür merkezi’nin temeli törenle atıldı.  Güllüce Köyü Cami ve Cemevi Yaptırma Yaşatma ve Kalkındırma Derneği (GÜLCEM) tarafından yaptırılacak olan projenin temel atma törenine Reşadiye Belediye Başkanı Cemil Kılıç, İl Müftü Yardımcısı Kenan Habiboğlu, Alevi dedesi Ali Güler katıldı. Geçen yıl başlatılan cami–cemevi ifsad projesinin devamı niteliğinde olan bu proje, sözde hoşgörü nâraları altında tevhidi zehirliyor. Birçok kesim tarafından “ibadethane” olarak lanse edilen cemevi’nin İslam’ın tek ibadethanesi olan cami ile aynı çatı altına alınması tepkilere sebep oluyor. Mensubu Müslümanlar olan bütün grupların mabedi tektir, başka mekanları bu mabedin karşısına dikmek bölücülüktür!

Rezalet Yeniden Sahnede

İslâm dininin sahibi Allah Azze ve Celle’dir. Bu dinin sınırlarını Allah belirlemiş, gönderdiği Resûller aracılığı ile de tatbik ettirmiştir. Ne Alllah’ın kitabı olan Kurân-I Kerim’de ne de resûllulahın sünnetinde alternative bir ibadethane örneğine rastlanmamıştır. Alternatif mescit oluşturma çabaları ise reddedilmiş ve İslâm dışı kabul edilmiştir. Hâl böyle iken; Âdem’den (A.S.) bu zamana kadar var olan tevhid mücadelesine darbe vurmak isteyenler her dönemde var olmuş ve var olmaya devam ediyor. İslâm’ın mabedi olan camileri ifsad ederek sözde diyalog faaliyeleri ile Batılılara şirin gözükmeye çalışan çevreler Tokat’taki Cami – Cemevi projesiyle yeniden sahnede!

Cami – Cemevi Projesine Ab Destek Vermişti

Alevi vatandaşlar tarafından ibadethane olarak tanımlanan cemevlerini cami ile aynı çatı altına alan zihniyet Ankara’dan sonra Tokat’ta hortladı. Avrupa Birliği tarafından desteklenen cami – cemevi projesi hakkında geçen yıl açıklamada bulunan AB, projeyi desteklediğini açıklamıştı. AB Genişleme ve Avrupa Komşuluk Siyaseti’nden sorumlu Stefan Füle’nin sözcüsü Peter Stano, ibadethanelerini nerede ve nasıl inşa edeceklerine dinî cemaatlerin karar vermesi gerektiğini söylemişti.

Ab fitnesi!

Avrupa Birliği, cami-cemevi projesiyle alakalı geçen yıl yaptığı açıklamada Ankara’daki projeye destek vermişti. Genişleme ve Avrupa Komşuluk Siyaseti’nden sorumlu Stefan Füle’nin sözcüsü Peter Stano, AB’nin en mühim hususiyetlerinden biri olarak dinlerarası anlayışı ve bir arada barışçı düşüncelerle var olmayı teşvik etmesinini göstererek, ibadethanelerini nerede ve nasıl inşa edeceklerine dinî cemaatlerin karar vermesi gerektiğine dikkat çekmişti..

Milli Gazete

PAYLAŞ