İftar sofrası şuursuzluğu

   Ramazan ayının gelmesi ile birlikte kardeşlik, birlik ve beraberlik duyguları yoğun bir şekilde yaşanıyor. Bunun neticesinde kurulan iftar sofralarında binlerce kişi aynı anda orucunu açabiliyor.
   Bu toplu iftarlarda ise bazı olumsuzluklar göze çarpıyor.

HAREMLİK SELAMLIK YOK!
Bunlardan birincisi ve en önemlisi kadın erkek ayırımının yani haremlik selamlık uygulamasının olmaması. Bir masa etrafında hem erkek hem kadın karışık bir şekilde onlarca kişi oturabiliyor. Karşınızda veya yanınızda size na mahrem olan birisi ile birlikte oruç açıyorsunuz Böyle bir uygulamanın İslam’da yeri yok. Yani İslam’da yasak olan bir uygulama ile İslami bir vecibeyi yerine getirmeye çalışıyorsunuz.
COCA COLA İLE İFTAR
Diğer bir husus ise din düşmanı, Müslüman katili Coca Cola ile iftar açılmasıdır. İçinde zehir ve alkol olduğu tespit edilen, yıllık cirosunun yarısını İsrail’e Müslümanları bombalaması için bağışlayan Cocola ile iftar yapmak Müslümanların şuursuzluğunu gösteriyor.
Maalesef bazı İslami kuruluşların ve toplulukların da böyle bir şuursuzluğa imza attığını görüyoruz. Onca uyarılara rağmen bu konuda seçici olmamak üzücü bir durum.
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ
Etiketler