Çikolata gibi gözüken yağlar: Kokolin

   Çocuklarınıza çikolata olarak aldığınız şeyin aslında bir çikolata olmadığını biliyor muydunuz?
   Gerçek çikolata içerdiği emilgatör, yapay şeker gibi bazı katkı maddelerinden dolayı çocuklarımız ve bizler için kısmen zararlı bir madde.
   Ancak çikolata aldığınız zaman zararı ve kârı ile birlikte bir çikolata yemiş olursunuz. Çikolata yerine çikolata görünümlü yağ aldığınızı bilseniz ne hissedersiniz?

 GRAM ÇİKOLATA YOK

   Mesela Ülker’in Hobby adlı bu ürününde gram çikolata yok. İçeriğine baktığımız zaman “kokolin”den üretildiğini görüyoruz. 
   Peki, kokolin nedir?
   Kokolin, içinde süt yerine peynir altı suyu tozu barındıran, kakao yağı yerine margarin, kakao yerine kakao tozu barındıran çikolata benzeri bir tatlı türüdür. Genellikle bayramlarda ikram edilir. Bir çikolatanın kalitesini belirleyecek kadar önemli olan “kakao yağı”nı bulundurmadığından dolayı kokolin ismiyle anılır.

 NE ALDIĞINIZI BİLİN

   Uzmanlar bunun bitkisel olanının çok da zararlı olmadığını söylüyorlar ancak “margarin ve yağ” kelimelerinin ismi bile ürkütüyor insanı.
   Çocuklarımızın küçük yaşlarda türlü hastalıklara yakalanmasının, vücutlarının hastalıklara karşı koyamamasının bir sebebi de bu maddeler olmasın sakın.
   Elimizden geldiği kadar yavrumuza doğal şeker içeren meyve yedirelim bu çikolata sektöründen uzak tutmaya çalışalım.
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ