Latif Erdoğan'ın dile getirdiği konu hakkında İhvanlar.net aylar önce uyarmıştı

Bir dönem Gülen hareketinin en önemli isimlerinden biri olan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı eski başkanı Latif Erdoğan Sabah gazetesine verdiği röportajda paralel yapının orduyu devreye sokabileceğini ve bunun en son seçeneklerden biri olduğunu söylemişti.
   İhvanlar.net olarak bu konuda aylar önce ilk kez böyle bir şeyi dillendirerek uyarıda bulunmuş ve bu seçeneğin de olduğunu söylemiştik BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ
   Latif Erdoğan’ın açıklaması şöyle:
‘PARALEL YAPI TÜRKİYE’NİN ZAYIF NOKTALARINA SALDIRABİLİR’
Paralel yapı, bu şoku zor atlatır. Bundan sonraki atraksiyonlarında mutlaka başka alanları kullanacaktır. Bu alanlar, öncelikle Türkiye’nin en zayıf noktaları olacaktır. Güneydoğu sorunu bu bağlamda çok önemlidir. Kürt kartının, arkasına halkı da alarak kullanılmaya çalışılacağını, daha önce çeşitli vesilelerle söylemiştim. Nitekim, Kobani ayaklanması bu tür bir oyundur. Zayiat çok olsa da yine umdukları sonuca ulaşamamışlardır.
‘PARTİLEŞME SÜRECİNİ HIZLANDIRDILAR’
Bir başka alan da siyasettir. Merkez Partisi’nin kuruluşunda, yaygınlaştırılmasında paralel yapının izleri çok net görünüyor. Tekne toplantısı gibi yapılan toplantılar, esasen Merkez Partisine olan desteği kamufleye yönelik yanıltma girişimleridir. Parti hızla örgütleniyor. AK Parti düşmanlığı ortak payda. Halbuki, başkasına düşmanlıkla kurulan dostluklar, açken yutulur, tokken kusulur cinstendir; birlikteliği ve uzun süreli başarıyı böylesi cılız bir temele oturtmanın imkanı yoktur.
‘ASKERİ MÜDAHALEYİ EN SONA BIRAKTILAR’
Denenmesini sona bıraktıkları en tehlikeli oyun ise, askeri devreye sokma istekleridir. Şu anda kendileri için engel gördükleri paşalar emekliliğe zorlanarak kendilerinden kabul ettikleri paşalarla böylesi bir darbeyi gerçekleştirmek istedikleri anlaşılıyor. Fakat çok ciddi bir yanılgı içindeler. Askeri ve kışlayı tanımıyorlar. Asker asla onların bu hain emeline alet olmayacaktır. Eğer şimdilerde kurdukları yanlış temaslara güvenip böyle bir yolu denerlerse, bu kendileri için kıyameti yakın kılmaktan başka bir anlama gelmeyecektir.
‘BU YAPI İLE MÜCADELE KESİNTİSİZ SÜRMELİDİR’
Paralel yapı bu ülke için en tehlikeli bir oluşumdur. Devlet, her alanda bu şer ittifaka karşı mücadelesini hiç kesintiye mahal vermeden sürdürmelidir. Devlet erklerine ait bütün kurum ve kuruluşlarda, Milli İradeyi temsil yetkisi seçilmişlere ait olmalı; atanmışlar her türlü aşırı yetkilerden arındırılmalıdır.

PAYLAŞ