Korsan devlet İsrail sınırları içinde ezanı yasaklayacakmış

   Önce Filistinlileri katlettiler, evlerinden çıkardılar, işgal ettiler ve yerleştiler. Şimdi işgal ettiği topraklarda “bizim sınırlarımız” diyerek ezanı yasaklamaya kalkışıyor korsan devletin terörist yetkilileri.
İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın partisi “Evimiz İsrail” milletvekili Robert Ilatov, İsrail sınırları içerisinde 5 vakit ezanın yasaklanması yönünde bir yasa tasarısı hazırlandı.
İngiliz The Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, “gürültü kirliliği” nedeniyle ezanın yasaklanması yönünde yasa tasarısı hazırlayan Ilatov’un bu önerisinin İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman tarafından da desteklendiği belirtildi.
Yasa teklifinde, “Negev, Galilee, Kudüs ve İsrail’in tüm şehirlerinde yaşayan yüz binlerce vatandaş, müezzinin camide düzenli olarak çıkardığı gürültüden rahatsız olmaktadır” denildi.
Yasa tasarısının önümüzdeki haftalarda bakanlar kurulu gündemine geleceği iddia edildi. Ancak yasa tasarısının dini özgürlüklere engel olacağı gerekçesiyle reddedileceği belirtiliyor.
NATENYAHU DA DESTEKLEMİŞTİ
İsrail’de benzer bir yasa tasarısının 2011 yılında gündeme geldiği ve o dönem şimdiki başbakan Binyamin Netanyahu tarafından da desteklendiği ifade edildi.

PAYLAŞ
Etiketler