Şok pişmanlık yasasının ayrıntıları


Bu pişmanlık yasasından faydalanmak gerek, bu yasa kapsamına girmek için acele etmek gerek…
Yüce Allah buyuruyor:
   Allah katında (geçerli olan) tevbe, ancak câhillikle bir kötülük (günah) işleyip de sonra hemen (pişmanlık duyup) tevbe edenlerin tevbesidir. İşte Allah bunların tevbesini kabul eder. (Çünkü) Allah her şeyi bilendir, hikmet sahibidir. (Nisâ, 17)
   Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyuruyor:
   Pişmanlık (duymak), tevbedir. (İbni Mâce-Hâkim-Ebû Dâvûd-Ahmed İbni Hanbel Beyhakî)
   İster câhillik, ister gaflet, ister nefsin baskısı, ister şeytanın dürtüleri ve ister çevrenin etkisi ile olsun, kötü yollara düşen ve en çirkin günahları işleyen kimse, eğer bu dünyada günahlarından arınmak ve âhiret âlemine tertemiz gitmek isterse,
   Allah’ın (Celle Celaluhu) pişmanlık yasasından yararlanabilmesi için öncelikle günahlardan kopup tevbe etmeli, pişmanlık duyup vicdan azabı çekmeli ve sonra günah işlememeye nasuh tevbesi etmelidir. Eğer dünyada Allah’ın (c.c.) pişmanlık yasasından yararlanmadan ölürse,
   Yüce Allah buyuruyor:
   Günahlara (inatla) devam ederken onlardan birine ölüm (aniden) gelince, “ben şimdi gerçekten tevbe ettim” diyenler ile kâfir olarak ölenlerin tevbeleri kabul edilmez. İşte onlar için (cehennemde) acıklı bir azap hazırlanmıştır. (Nisâ,18)
   Ölümü unutup inatla günahlara dalanlar ve bu fâni dünyada Allah’ın
(Celle Celaluhu) pişmanlık yasasından yararlanmayanlar, ölüme karşı tüm güçleri ile direnseler ve sağlık açısından her çeşit önlemleri alsalar bile ölüm meleği Hz. Azrâil bir gün aniden karşılarına dikilince, Eyvah! “Ben şimdi gerçekten tevbe ettim” diyecekler ve gerçekten tevbe edecekler ama o anda günahkârların ve kâfirlerin tevbeleri kabul edilmeyecek ve günahlarını yüklenip âhirete gidecekler.
   Fuhuş yaparken depremde göçük altında kalıp ölenler, alkollü araç kullanırken trafik kazasında ölenler, plajlarda kadın-erkek çırılçıplak yüzerken boğulup ölenler, kumar masasında her şeyini kaybedince kalp krizinden ölenler, sazlı-cazlı düğün salonlarında gülüp oynarken ölenler ya da çağdaşlık taslayıp dışarıda yarı çıplak gezinirken ölenler, Günahları ile âhirete gidince ve karanlık kabirlerinde yalnız kalınca, kim bilir cân-ı gönülden nasıl tevbe ediyorlar ama keşke ölmeden önce tevbe etselerdi ve âhirete tertemiz gitselerdi.
Günah işleyen kişi,
Akıt gözünden yaşı,
Kurtarırsın sen başı,
Tevbeye gel, tevbeye.
Tabutuna konmadan,
Musallâ’ya varmadan,
Namazın kılınmadan,
Tevbeye gel, tevbeye.
Sırata yetişmeden,
Kebap gibi pişmeden,
Cehenneme düşmeden,
Tevbeye gel, tevbeye.
Alt çenen çekilmeden,
Kefenin biçilmeden,
Gül suyun serpilmeden,
Tevbeye gel, tevbeye.
Münker, Nekir gelmeden,
Rabbin kimdir? demeden,
Yılan, çıyan yemeden,
Tevbeye gel, tevbeye.
Zebâniler tutmadan,
Cehenneme atmadan,
Ateş seni yakmadan,
Tevbeye gel, tevbeye!..
www.ihvanlar.net – Ahmet Tomor Hocaefendi

PAYLAŞ