ABD koalisyon güçleri Suriye'de ilkokulu bombaladı

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin, Suriye’nin Rakka kentinde görme ve işitme engellilerin eğitim gördüğü bir ilkokulu bombaladığı bildirildi.
Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının Rakka kentine düzenlediği saldırıda onlarca kişinin öldüğü bildirildi.
Rakka Yerel Koordinasyon Komitesi’nden yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının terör örgütü IŞİD’in kontrolünde bulunan Rakka kentinin sanayi bölgesindeki pazarı ve halkın yoğun olduğu bölgeleri bombalaması sonucu, onlarca kişinin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı belirtildi.
Ölenlerin çoğunun sivil olduğu vurgulanan açıklamada, savaş uçaklarının kente 6’dan fazla hava saldırısında bulunduğu ifade edildi.
Bölgedeki IŞİD kaynakları da rejimin hava saldırılarını doğrulayarak, saldırıda çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını teyit etti.
ABD öncülüğündeki koalisyon okulu vurdu
Öte yandan, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin, Rakka’da görme ve işitme engellilerin eğitim gördüğü bir ilkokulu bombaladığı bildirildi.
Hava saldırısı öncesinde eğitimin devam ettiği okulda ağır hasar meydana geldiği ve saldırıların halkın tepkisine neden olduğu kaydedildi.

PAYLAŞ
Etiketler