Mustafa Karataş’ın kara fetvaları

   Kanal 7’de canlı yayında İsa Aleyhisselam’ın nuzülünü inkar eden Mustafa Karataş kendi sitesinden sorulara da İslam’ın ana caddesi Ehli Sünnete muhalif fetvalar veriyor. Akideye ve fıkha aykırı bir çok fetva var ancak biz size meşhur bir kaç tanesini Mustafa Karataş’ın zihniyetini anlatması açısından gösterelim:

İsa Aleyhisselam’ın ölmediği ve nüzul edeceği hakkında DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Mustafa Karataş sahabe-i kiram ve İslam alimlerinin hayatını araştırmamış olmalı ki bu konuda da yanlış bilgi veriyor. Zaten fetvasına da hiçbir ilmi dayanak sunmuyor. TEVESSÜL DELİLLERİ İÇİN TIKLAYIN

   Mustafa Karataş Hıristiyanları da boş çevirmiyor. Bir de “onlardan salih ve iyi olanların amellerinin boşa gitmeyeceği Kur’an-ı Kerimde var” diyor. Nerede, hangi ayette, bu ayetin tefsiri nedir, başka ayetler ne demektedir? Bunlardan hiç bahsetmiyor.
   Kur’an-ı Kerim bir bütün olarak ele alınmalıdır. Bir ayete bakarak hüküm veremezsiniz.
   Şimdi Kur’an-ı Kerime bir bütün olarak bakalım. Öncelikle Karataş’ın “var” dediği ayeti zikredelim:
   “Şüphesiz, inananlar (Müslümanlar) ile Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden[13] (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için Rableri katında mükafat vardır; onlar korkuya uğramayacaklar, mahzun da olmayacaklardır” (diye hükmedilmiştir)” (Bakara 62)
   “Şüphesiz inananlar (müslümanlar) ile Yahudiler, Sabiîler ve Hıristiyanlardan (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için hiçbir korku yoktur. Onlar mahzun da olmayacaklardır” (Maide 69)
   İslâmiyet kendinden önceki dinlerin hükmünü kaldırmıştır. Bu itibarla, hangi dine mensup bulunursa bulunsun, tüm insanlar İslam’a girmekle yükümlüdürler. İslâm gelmeden önceki semavi dinlere mensup olanlardan Allah’a ve ahirete inanıp iyi işler yapanlar, kötü işlerden sakınanlar tıpkı İslâmiyette olduğu gibi, kurtuluşa ermişlerdir. Bu genel bir kuraldır. Bu âyet bu noktayı vurgulamaktadır. Yoksa İslâmiyet geldikten sonra, İslamı kabul etmeden, kendi ölçüleri içinde “Allah’a ve ahirete inanıp, iyi işler yapmak” kişiyi kurtuluşa erdirmez.
   Bunu da diğer ayetlerden açıkça anlıyoruz.
   “Şüphesiz ki Allah katında tek din İslam’dır…” (Al-i İmran 19)
   “Peki onlar, Allah’ın dininden başka bir din mi arıyorlar? Oysa göklerde ve yerde her ne varsa -istese de istemese de- O’na teslim olmuştur ve O’na döndürülmektedirler.” (Al-i İmran 83)
   “Kim İslam’dan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilmez. O, ahirette de hüsrana uğrayanlardandır.” (Al-i İmran 85)
   Görüldüğü gibi bu gün hıristiyan veya bir başka dine mensup olanlar İslam’a girmeden iyi davranışları onları kurtarmaya yetmiyor.
   Belki Mustafa Karataş’ın cevabın içinde geçen “İslamı tanıyamadan ve İslam’dan habersiz ölenlerden” ifadesinden cevabın bizim bahsettiğimiz gibi olduğunu zannedebilirsiniz. Hayır öyle değil. Çünkü kendisine canlı yayında bağlanan bir kadına da aynı şeyi söylemişti. O haberi görmek için TIKLAYIN
   Dolayısıyla dikkat edelim ve insanları uyaralım ki bu tehlikelere düşülmesin…
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ