İsrail Hizbullah gerilimi, Netenyahu'nun seçim yatırımı

   Gelen haberlere göre İsrail’in daha önceden kışkırtması üzerine Lübnan sınırında şii hizbullah güçleri İsrail aracına tanksavarla saldırdı. Bunun neticesinde iki İsrail askeri cehenneme odun oldu. Daha sonra İsrail, Lübnan’a top atışlarında bulundu. İsrail, Lübnan’ı ayrıca tehdit etti.
   Haberler bu şekilde.
   Haberlere bakarsanız Hizbullah’ın İsrail’e karşı savaştığını, mücadele ettiğini zannedebilirsiniz. Ancak durum hiç de öyle değil.
   Suriye’de Müslümanlara karşı Esed ile iş birliği yapıp sivil halkı da katleden takma adı hizbullah (gerçek adı hizbüşşeytan) burada İsrail’le mi savaşacak?
   Bunu gözü alamaz. Neden? Çünkü şuanda askerlerinin büyük bir bölümü Suriye’de Esad’ı koruyor. Bazı bölgeleri çepeçevre kuşatarak kalkan görevi yapıyorlar.
PEKİ BU ÇATIŞMA NEDİR?
   İsrail seçimlerine iki hafta kaldı. Bu iki hafta Netenyahu ve zihniyetinin seçimleri kazanabilmesi için “dış tehditlerin” artması gerekiyor.
   Suriye, Gazze, Lübnan vs…
   Ekonomik olarak İsrail’lilerin yüzünü güldüremeyen ve iç yönetimde sıkıntı yaşayan Netenyahu hükumeti dış tehdit algısıyla seçimlere girmeye hazırlanıyor. Muhtemelen seçim vaadi “ülkeyi bu dış tehditlere karşı korumak” olacak ve böyle prim yapacak…
   Haberleri ve gelişmeleri biz böyle değerlendiriyoruz…
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ