Nurettin Yıldız Mevdudi tefsiri okuyun diyor

   Biz aslında böyle meseleleri gündeme getirerek bir polemik konusu yapmak istemiyoruz. Ancak bazı kardeşlerimiz soruyorlar: “Nureddin Yıldız dinlenir mi?”
   Dinlenmez desek haksızlık etmiş oluruz, dinlenir desek bazı problemler var.
   Mesela kendisine sorulan sorularda yönlendirmeler yapıyor. Ehli Sünnet çizgisinden sapmış, ilmi olmadığı halde bir eser(!) koymuş kişilere de yönlendirdiğini görüyoruz.
   Bakın kendisine sorulan bir soruya nasıl cevap veriyor:

   Anlaşılan o ki, soruyu soran kişi Kur’an-ı Kerimi tefsirinden okuyarak Rabbimizin ne murad ettiğini öğrenmek, ilim sahibi olmak istiyor. Ve “Seyyid Kutup, Mevdudi ile Elmallı” arasında kaldığını, kendisinin tavsiye istediğini beyan ediyor.
   Nurettin Yıldız her üç tefsiri de okuyabileceğini söylüyor. Halbuki Seyyid kutup bir alim değildir. Hele helel müfessir hiç değildir. Mevdudi ise mezhepsiz bir reformcudur.
   Nasıl olur da Kur’an-ı Kerimi kaynağından yani tefsirinden öğrenerek ilim sahibi olmaya çalışan bir şahsı bu kitaplara yönlendirirsiniz, hayret etmek elde değil.
   Onca işinin ehli Ehli Sünnet hakiki müfessir varken bunlara yönlendirmek doğru mudur? Elbette değildir.

    Böyle bir uyarı yapınca Nurettin Yıldız taraftarları bize tepki gösteriyor. Biz kimseyi karalamak veya itibarını zedelemek için uğraşmıyoruz. Nurettin Yıldız Ehli Sünnet bir hocaefendi evet ama peki neden dikkat etmiyor? Haydi gelin Hocamıza tepki gösterelim ve bu yanlıştan dönsün. İlim ehli olmayan muammalı şahısları önermekten vazgeçsin.
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ