Mealciler birbirine girdi

mehmet-okuyan-mealci   Millete zerketileri dalalet o dereceye geldi ki, artık birbirlerini de şirkle suçlar hale geldiler.
   Şimdi Mehmet Okuyan’ın sayfasından bir paylaşım ve yorum göstereceğiz size. Ne hale geldiklerini görelim.
mehmet-okuyan-face
   Madem Kur’an apaçık bir kitap, hocaya, Peygambere gerek yok isteyen bakar anlar diyorsunuz peki neden tefsir dersi yapıyorsunuz?
   Bırakın herkes kendisi okusun nasıl anlarsa anlasın değil mi? Sen neden tefsir dersi yapıp ayeti açıklamaya çalışıyorsun ki, belki o senin gibi anlamayacak? Neden kendi anladığını karşındakine dayatıyorsun?
   Bu önemli bir nokta. Zaten amaç da tam olarak Peygamberimizin hadislerini yok saydıktan ve insanları Kur’an’ı yorumlamaya ikna ettikten sonra aslında kendi yorumlarına bağlı hale getirmek. Yani “herkes açıp bakıp yorumlar, anlar” derken aslında kendilerine sahayı boşaltıp tefsir(!) dersine başlıyorlar ve ayetleri eğip bükmek kolay oluyor. Böylelikle takipçileri “sen bu manayı neye göre veriyorsun” diyemiyor. Çünkü hepsi aynı kafada olduğu için itiraz eden çıkmıyor.
   Yorumcu hocasının derslerini iyi takip etmiş ve önemli noktayı yakalamış. Hatta kızıyor siz tefsir etmeyin biz anlarız diyor ama bakın ne kadar da rahat: “benim anladığım budur, doğrusunu Allah bilir demek lazım” .
   Sahabe-i Kiram, alimler, müctehidler bilemediler böyle yapmayı, Kur’an’ı en güzel şekilde anlamak için İslami ilimleri tahsil etmek amacıyla rahle başında diz çürüttüler, ömür tükettiler. Onlar bilemediler ama bizim cahiller yolunu bulmuş: “benim anladığım budur”
   PEKİ,
   Acaba önemli olan senin Kur’an’dan ne anladığın mı yoksa ALLAH’ın bize ne anlatmak istediği mi?
   İşte can alıcı nokta burası…
   Allahu Teala neden bir Peygamber gönderdi? Kitabı gökten de indirirdi. O Peygamber ki, bize  Kur’an’ı açıklıyor ve öğretiyor. Nasıl yaşamamız gerektiğini de gösteriyor. Allahu Teala bu gerçeğe de “O ancak vahyolunanı konuşur” ve “O’nda sizin için güzel bir örnek vardır” buyurarak işaret ediyor.
   Siz, kendi anladığınızı Rabbimizin muradının önüne geçirerek Kur’an’a yani Allah’a iftira etmiş oluyorsunuz.
   İnsanları bu hale getiren hoca kılıklı zevat, sizler de bu çığırı açtığınız için her sapıtanın vebali de sizin üzerinize…
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ