Türkiye, İsrail'in YPG (PYD) oyununu bozdu

   Sizlere çok daha öncesinde aktarmış olduğumuz bir tespit vardı. Neydi o? Suriye’de kendisine imkan verilen Işid önce bir bölgeye saldırıyor ve o bölgenin halkını oradan sürüyor, göçe zorluyor. Daha sonra YPG ile çatışma ayağına geri çekilerek o bölgeyi YPG’ye teslim ediyor.
   Hem YPG’yi “Işid ile çatışıyor” bahanesi sayesinde uluslararası arenada meşrulaştırıyor (ve silah yardımı almasını sağlıyor) hem de Suriye’nin kuzeyini “doğal” ve “meşru” bir görüntüde YPG’ye teslim ediyor…
CERABLUS YPG’YE GEÇECEKTİ
   İşte aynı oyun Cerablus’ta da oynanacak Işid, YPG ile çatışa çatışa(!) geri çekilecek ve Cerablus’u YPG’ye teslim edecekti.
   Türkiye Cerablus’a müdahale ederek Işid’i bölgeden uzaklaştırdı ve oyunun son perdesinin oynanmasına müsaade etmedi.
YPG TEMİZLENMELİ
   Işid, YPG veya herhangi bir örgütün Suriye’nin kuzey hattında oluşumuna, yapılanmasına, mekan tutmasına asla müsaade edilmemeli.
DİRAYET GÖSTERİLMELİ
   Halk operasyonları desteklemektedir. Bu konuda dış güçlere boyun eğilmemelidir. Taviz verilmemelidir.
   Bu arada da dış güçlere kukla olunmamalıdır. Çünkü onlar bazen planlarını gerçekleştirmek amacıyla seni öyle bir kullanır ki farkında bile olmazsın.
   Çok dikkat edilmeli.
   Bizler de Rabbimizden bu havadisin Türkiye’nin ve İslam aleminin lehine hayırla sonuçlanmasını isteyerek dualarımızla, yalvarma ve yakarışlarımızla operasyonlara destek olmalıyız…
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ