Mustafa İslamoğlu’nun Evrimi

   Önce bir düşünceye saplanıp daha sonra bu düşünceyi Kur’an’a söyletmek için Peygamberi kendince dinde etkisiz belletip ayetleri kendi hevasına göre yorumlayan Mustafa İslamoğlu Adem Aleyhisselam’a baba bulduktan sonra asıl maksadını ortaya koymuş ve “Evrimi inkar etmek sünnetullahı inkar etmek” diyerek Evrimi savunmuş, insanın maymundan geldiğini değil daha önceki bir kökte birleştiklerini  zırvalamış…

   (Bunu anlatırken de “birleştiklerini düşünüyorum” diyor. Yani önce böyle olduğunu düşünüyor sonra Kur’an’a söyletmeye çalışıyor)
   Şaşırdık mı? Hayır.

   Neden? Çünkü aylar önce Ebubekir Sifil “Adem aleyhisselama baba bulmanın” ancak evrim inancına dayanacağını söylemiş, kendisinin de bunu açık açık ilan etmesi çağrısında bulunmuştu.

   İslamoğlu çok da tepki görmedi. Çünkü artık freni patlamış kamyon gibi nereye toslayacağı belli olmadığı için Peygamberi devre dışı bırakıp kendini onun yerine koyup Kur’an’ı hevasına göre yorumlayandan herşey beklenirdi.
   Evet, artık herşey beklenir..

   Maksat “tartışma ortamı olsun” Müslümanlar asıl hedeflerine yoğunlaşmak yerine kuyuya atılan taş ve atanla uğraşsın.

CAHİL TAKİPÇİYE YUTTUR!
   Dikkat edin, bu şahıs ne açıklama yaparsa yapsın karşısındaki sunucular da dahil olmak üzere itiraz eden olmuyor. Acaba neden? İki sebebi olabilir. 1- Hepsi İslami ilimlerden uzak sadece İslamoğlu’nun mealini, kitaplarını okuyup ne diyecek diye ağzına bakıyor 2- İslamoğlu ne derse itirazsız bir şekilde sorgulamadan kabul ediyor…

   Hatırlayın, Fetö taraftarları da Fetullah’ı aynı makama yüceltiyordu…

   Bunlar “şeyh mürid ilişkisini” kabul etmez ama kendileri adeta “peygamber ümmet ilişkisine” girmiş takipçileriyle…
 Ne kadar acı bir tablo…

OLUŞUMU EVRİM DİYE YUTTURMAK
   İnsanın yaratılış sürecini hepimiz biliyoruz. Anne karnında bebeğin oluşma sürecini alıp “insanın evrimine” delil olarak sunmak kadar büyük bir cehalet olamaz.

   Çünkü insan yine bir insandan doğmakla birlikte özellikle de annenin yanında veya dışında değil tam içinde, karnında gelişmektedir.

   Rabbimiz de “sizi bir erkek ve dişiden yarattı” buyurarak başka şeyden değil bir erkek ve dişiden yani ilk insanlardan çoğaldığımızı ifade etmiştir. “Ey insanlar! Şüphe yok ki, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanımanız için sizi boylara ve kabilelere ayırdık.” (Hucurat 13)

   Çok uzun izahata gerek duymuyoruz. Artık alenen Allah’a iftira eden, gavurların teorisini Kur’an’a söyletmeye çalışıp Kur’an’a iftira eden bir şahıstan herşeyin bekleneceğini ifade ediyoruz…

   www.ihvanlar.net

PAYLAŞ