Na mahreme bakmamak için nefsimizle 5 mücadele tavsiyesi

قُل لِّلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذَلِكَ أَزْكَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ

   “Mü’min erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Bu davranış onlar için daha nezihtir. Şüphe yok ki, Allah onların yaptıklarından hakkıyla haberdardır.” (Nur 30)
    Kendisine haram olan her kadının saçına dahi bilerek ve isteyerek bakmak haram kılınmıştır. Müslüman kendisini bu haramdan korumalı, kadınlara bakmamalıdır.
    Ancak şeytan ve nefis devreye girmekte bir anlık gafletle harama baktırabilmektedir. Kişi hemen kendisini toplamalı, tövbe istiğfar ile durumu düzeltmelidir.
    Peki, harama bakmak istemeyip kendine hakim olamayanlar nasıl bir yol izlemelidir?
   İşte nefsimiz ve şeytan bizi harama bakma günahına teşvik edince bu günahtan kendimizi alıkoymak için 5 tavsiye

1-Allah’ım işleyeceğim bu günahtan razı değildir, şayet bakarsam O’nu gücendirmiş olacağım. Harama baktığım zaman Allah değil şeytan razı olacaktır.

2-Allah’ın kesin emri gereği gözlerimi hemen çevirmem gerekir. O’nun emrine itaat sevap/mükafaat, isyan ise bana günah ve azap getirecektir. Ben Allah’ın azabına dayanamam.

3-Harama bakarak bana göz nimeti dâhil herşeyi veren Allah’a nankörlük edemem.

4-Harama baktığım zaman Şeytan sevinecek ve bana işlettiği günahla beni oyuncak haline getirip halime gülecek. Şeytan’ın maskarası olamam.

5-Bir başkası benim bacıma, anneme veya eşime bu şekilde bakmasını istemediğim gibi ben de harama bakmamalıyım.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ