Halkın Vergisi futbol Kulüplerine peşkeş çekiliyor

   Bu ülkede yaşıyorsak ve yöneticiler tarafından bir takım maddi/manevi uygulamalara maruz kalıyorsak bizlerin de bazı konularda eleştiri/yorum hakkımız olmalı. İster sosyal ister siyasi olsun. Ancak bizim eleştirilerimiz kırıcı/dökücü değil yapıcı olması sebebiyle farkını ortaya koyuyor.
VERGİNİN VERGİSİ
   Son günlerde ekonomi gündemimizde vergiler var. En son motorlu taşıtlar vergisine yapılan %40 zam insanları vergi sistemine isyan eder hale getirdi. Yolda, çarşıda, otobüste her yerde halk bunu konuşuyor. Çünkü milletin gündemi ev geçindirmek. 1400 TL asgari maaşla İstanbul’da yaşayan bir işçi ailesini geçindirmek için 25 kuruşun hesabını yapmaktadır. Nerede indirim var onu takip etmekte, 10 kuruş daha ucuz olan yerden alışveriş yapmaktadır. Dolayısıyla bu işçinin gündemi de, fikri de, zikri de ev geçindirmek üzerinedir.
   Çok büyük sıkıntılar içinde çocuk okutan ve ev geçindiren insanların da her vergi haberinde canı sıkılmaktadır.
VERGİ ADALETSİZLİĞİ ZULME DÖNDÜ
   Yurt dışından 60 bin TL’ye gelen arabanın burada satış fiyatı vergilerle birlikte 130 bin Tl gibi bir rakama ulaşıyor. Daha sonra her yıl ödeyeceğiniz vergi de ayrıca cabası. Mazotun 4’te üçü vergi. Dünyada en pahalı mazot tüketen ülkeyiz.
   Bir elektrik faturasında başkalarının kaçak olarak kullandığı elektriğin bedelinden tutun, TRT payına, kaybolan enerji bedelinden tutun KDV’sine kadar her şey var.
   Bir telefon alırken devasa bir vergi ödüyoruz. Bir hat açarken vergi ödüyoruz. Ayrıca her kontör/TL yüklediğinizde içinde vergi veriyoruz. Bu da yetmezmiş gibi her ay telsiz kullanım bedeli adı altında ayrıca vergi ödüyoruz.
   Et ve süt ürünleri gibi daha bir çok alanda haddi aşan vergiler var.
VERGİ SAVUNMA SANAYİ İÇİN LAZIM…
   Şimdi bazıları diyebilir ki, vergi olmasa yol nasıl yapılacak? Savunma sanayi nasıl gelişecek?
   Vergilerdeki adaletsizlik aslında bu bahanelerle bile görmezden gelinebilir. Yani devletimiz her alanda kalkınmak için bütçeye ihtiyaç duyar, bunu da vergilerle sağlar diyebiliriz.
   Lakin…
   O halde bu nedir?

   Milletin cebinden kuruş kuruş alınan vergiler neden boş bir top peşinde koşturan takımlara “hibe” edilmektedir?
   Gariban işçiden, memurdan her alanda vergi alınırken boş top peşinde koşturan, bir futbolcuya milyon dolarlar veren, milyonlarca dolar karşılığında futbolcu ithal eden kulüplerin vergileri neden silinmektedir?
   Halkın malı neden birilerine alenen peşkeş çekilmektedir?
   Daha bunlar hiçbirşey. Bir de kodaman takım dediğimiz ensesi kalınların vergilerinin silinmesi var ki dudak uçuklatan rakamlar kuşa çevrilmektedir.
HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ
   Bir taraftan savunma sanayini geliştireceğiz diyerek vergiye zam yapıp diğer taraftan kalkınmaya, ilerlemeye, gelişmeye hiçbir faydası olmayan saçma sapan yerlere para akıtılması, vergilerinin silinmesi tam bir adaletsizlik ve zulümdür.
   Biz bu adaletsizliğe karşıyız.
   Ve partiye destek vermiş olmamız/olmanız sizi sessiz kalmaya sevketmesin. Bu adaletsizlikleri gündeme getireceğiz ki kendilerine çeki düzen versinler.
   Yaptıkları yanlışları görmezden gelerek, ne yaparlarsa kabulümüzdür diyerek biz de yanlışa alet oluruz. Biz onlara eleştirerek, hatalarını düzeltmelerini sağlayarak yardımcı olmalıyız.
   Şayet kendilerine çeki düzen vermezlerse Allah’ın gazabını üzerlerine çekmiş olurlar.
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ