Diyanetin açıklaması tam bir fiyasko

   İhsan Şenocak Hocafendi’nin açığa alınmasıyla alakalı Diyanetten şu açıklama yapıldı:
   “Hakkında yürütülen idari soruşturma kapsamında, bir personelimizin soruşturmanın selameti açısından açığa alınması nedeniyle sosyal medyada ve birtakım basın yayın organlarında Başkanlığımıza yönelik hakarete ve tehdide varan yorumlar yapıldığı üzülerek müşahede edilmiştir. Bu soruşturma nedeniyle toplumda büyük bir saygınlığı bulunan ve milletimizin göz bebeği olan güzide teşkilatımızın haksız ve mesnetsiz eleştirilerle yıpratılması asla kabul edilemez.”
AÇIKLAMAYA BAK HİZAYA GEL!
   Koskoca kurum, alim ve saygın bir hocaefendiye “personel” diyerek hitap ediyor. Yani binada çalışan bir temizlik işçisiyle koskoca Eğitim Merkezi müdürünün adamların gözünde bir farkı yok. İkisi de personel!
   Rahle önünde, hoca karşısında diz çürüten, ömrünü Kur’an ilimlerini tahsile veren bir İlim ehline yaklaşımı bu şekilde olan kurumdan daha ne beklenir ki?
SORUŞTURMANIN SELAMETİ!
    Ne soruşturması var ki, soruşturmanın selameti olsun! Allah için ayetler ışığında hakikati söyleyen bir hocaefendi neden soruşturma geçirir ki? Hangi devirde yaşıyoruz ey Diyanet!
HAKARET VE TEHDİT!
   Elbetteki hakaret ve tehdit ile bir yere varılmaz ve yanlıştır ama haksız yere tehdit eder gibi açığa alırsan birileri de hakaret ve tehdit etme cüreti bulur kendinde.
ÜZÜLEREK!
   Tabiri caiz ise kendi elinizle işlediğiniz bir “cinayetin” sonuçlarını nasıl oluyor da üzülerek müşahade ediyorsunuz anlamak zor.
TOPLUMDA SAYGINLIĞI BULUNAN, GÖZ BEBEĞİ!
   Diyanet İşleri Başkanlığı toplumu Ehli Sünnet olan bir millete Ehli Sünnetin gerektirdiği gibi hizmet edemememesi, ehli bid’ate gereken cevabı verememesi, orman haftasından ileri geçmeyen uyutucu hutbeleri, İslamın prensiplerine ters (kadın erkek aynı ortamda bulunma) gibi uygulamaları, kemalizmin dayattığı kılık kıyafete bağlılık,imamların cami bekçiliğin öteye gidememesi, her şeyin para ile hesaplanır olması, mevlitlere gidip zarf beklemek, torpilin en büyüğünün diyanette olması gibi sebeplerle zaten toplumda saygınlığını kaybetmiştir.
   Var olan itimatı da İhsan Hocaefendi gibi hakikati haykıran ilim ehline soruşturma açarak, açığa alarak kaybediyor.
   Ve yapılan ithamları da haksız olarak görüyor.
  Siz bu milletin değerlerine sahip çıkmadınız ki millet de size sahip çıksın.
   Koskoca kurumun yaptığı açıklama da koskoca bir fiyasko…
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ