Bakara 26 ayet Meali

إِنَّ اللَّهَ لاَ يَسْتَحْيِي أَن يَضْرِبَ مَثَلاً مَّا بَعُوضَةً فَمَا فَوْقَهَا فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا فَيَعْلَمُونَ أَنَّهُ الْحَقُّ مِن رَّبِّهِمْ وَأَمَّا الَّذِينَ كَفَرُوا فَيَقُولُونَ مَاذَا أَرَادَ اللَّهُ بِهَذَا مَثَلاً يُضِلُّ بِهِ كَثِيراً وَيَهْدِي بِهِ كَثِيراً وَمَا يُضِلُّ بِهِ إِلاَّ الْفَاسِقِينَ

Şüphesiz Allah (hakkı açıklamak için) sivrisine ve (küçüklük veya büyüklükte) onun üstünde olanı da misal getirmekten çekinmez. İman etmişlere gelince, onlar böyle misallerin Rablerinden gelen hak ve gerçek olduğunu bilirler. Kafir olanlara geline: Allah böyle misal vermekle ne murad eder? Derler. Allah bu(gibi örnekler açıklamak)la (inkârı sürdüren) bir çok kimseyi saptırır, birçoklarını da doğru yola yöneltir. Verdiği misallerle Allah ancak fasıkları saptırır. (çünkü bunlar birer imtihandır)


   (Bu ayette sivrisinek ve ondan daha zayıf varlıklarla temsil getirilmesini küçümseyenlerin aslında kendilerinin küçük ve değersiz oldukları, o yüzden Allah’a (Celle Celaluhu) iman etmedikleri anlatılmış, bunlara değer verip iman edenlerin akıllı ve değerli kimseler oldukları bildirilmiştir. Bunlar birer imtihandır, kimileri kazanır, kimileri kaybeder.)

PAYLAŞ