Kabir Azabını inkar edenlere Orhan Çeker Hoca’dan cevap

   Orhan Çeker Hocaefendi bazı zamanlar Facebook sayfasında gündemdeki konuları kendi üslubuyla değerlendiriyor. Kabir azabı hakkında Resulüllah ve ashabının inancına ters düşen ve Kur’an’ı kendi hevaları ile yorumlayanlara karşı şöyle bir açıklama yaptı:

   Kabir azabı meselesi: Bozuk heyecan sahibi kimileri Yasin suresi 52. Ayetten hareketle kabir azabı yoktur deyip duruyorlar. Çünkü ayette mezardakiler yeniden dirildiklerinde ‘vay bize! bizi bu uyku çektiğimiz yerden kim kaldırdı diyecekler’ diye geçmektedir.

   Bizim saflar sadece bu ayetin satır aralarından yaptıkları güya çıkarımla kabir azabı yoktur diyorlar. Halbuki kabir azabının olduğu ile ilgili Mü’min suresi 46. Ayet ve çok sayıda hadis var.

   Peki Yasin’deki ayet neyi ifade ediyor: O saf kişiler iyi öğrensinler ki İsrafil’in iki Sûr’u arasındaki zaman diliminde kabir azabı olmayacaktır. Çünkü azab edecek melekler de ölmüştür. Kabir sıkıştırması da olmayacak, çünkü yer mahşer için başka bir yere çevrilmiştir. Taha sur: 105,106 ve İbrahim suresi 48’e bakınız.

Selamun Aleyküm 
Prof.Dr. Orhan Çeker

PAYLAŞ