“Atatürk ilah değildir” dedi tutuklandı

   Yuh artık! Neler oluyor? dedirten bir haber…

Edirne’de 10 Kasım törenleri sırasında “Atatürk ilah değildir, Allah’ın kanunları var. Atatürk Batı’nın kanunlarını getirdi” sloganı atan 21 yaşındaki Emine Şahin, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

“Atatürk ilah değildir”

Edirne’deki törenlerde, tören alanının yanından geçen Emine Şahin, “Atatürk ilah değildir, Allah’ın kanunları var. Atatürk Batı’nın kanunlarını getirdi” sloganı attı. Polis ekiplerince tören alanından uzaklaştırılarak üzeri ve çantası aranan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi olan Şahin, daha sonra ‘Atatürk’e hakaret‘ suçlamasıyla gözaltına alındı.

“Bu şekilde anmak dinime aykırı”

Edirne Emniyet Müdürlüğü‘nde ifadesi alınan Emine Şahin, pişman olmadığını Atatürk‘ü bu şekilde anmanın dinine aykırı olduğunu savunarak tören alanına da bilerek geldiğini söyledi. Geceyi gözaltında geçiren Şahin, işlemlerinin ardından Edirne Adliyesi‘ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Emine Şahin, ‘Atatürk hatırasına alenen hakaret‘ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi

DOĞRULAR YANLIŞLAR

   Haber doğruysa bir kadının bu şekilde bağırmasını biz tasvip etmiyoruz elbette. Ancak söylediği şey yanlış mı? Ve nasıl bir hakaret var?

   Olan bir şeyi söylüyor, olmayanı da katmıyor. İlah değildir diyor, ilah mı? Bu şekilde kutlamak dinime uygun değildir bu sözün Mustafa Kemal ile ne alakası var?

KEMALİZM ADINA ZULÜM

   Mustafa Kemal adına zulüm yeniden başlıyor. Ağzını açanın içeri atılması gibi bir algı, korku havası oluşturma çabası içindeler.

   Bu zulümler halkın uyanışına vesile olacak diye düşünüyoruz.

   Çünkü bir kişi kahramansa korumaya ne gerek var? Kanun korunan dünyada tek kişi Mustafa Kemal. Hakkındaki belge ve bilgiler açıklanamıyor. Yasak. Ağzını açarsan, yayınlarsan hapse giriyorsun.

   Demek ki korkulan şeyler var!

  Fetö Fethullah adına zulüm yapıyordu kemalistler de Mustafa Kemal adına yapıyor.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ