Yalova Üni. rektörü Suat Cebeci’den Ebubekir Sifil Hocaya terbiyesizlik

Yalova Üni. rektörü Suat Cebeci’nin bir toplantıda öğrenciler önünde Ebubekir Sifil Hoca’ya karşı takındığı terbiyesizce tavır tepkilere sebep oldu.

İhsan Şenocak Hocaefendi şu yorumda bulundu:

“Ebubekir Sifil Hoca sadece bir akademisyen değil, Batı’nın küresel istilasına karşı kalemiyle aşılmaz bendler inşa eden, derdi Ümmet, ideali İslam’ın cihan hakimiyeti olan bir ilim, fikir ve dava adamıdır. Talebelerinin önünde onu tahkir eden rektör #suatCebeciistifa etmelidir.”

Konu ile alakalı Ebubekir Sifil Hoca şu açıklamayı yaptı:

Dün bir toplantıda Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci hocayla aramızda geçen tatsız diyalog salondaki bir katılımcı tarafından görüntülü kayda alınıp Twitter’da paylaşılmış.
Bunun üzerine #suatcebeciistifa etiketi ile paylaşımlar yapılmaya başlamış. Tamamen bilgim ve iradem dışında oluşan ve giderek artan tepkilerin şu an geldiği nokta endişe vericidir. Özellikle kimi paylaşımlarda hakaret içeren ifadelerin yer almasının tasvip ettiğim bir durum olmadığının özellikle bilinmesini isterim. Ne yaşanmış olursa olsun bu paylaşımların muhatabı, mensubu bulunduğum üniversitenin rektörüdür ve kendisine yönelik bu tarz ifadelerin kullanıldığını görmek hem kendisi adına hem de üniversitemiz ve ilim dünyası adına üzüntü vericidir. Destek paylaşımlarının daha fazla gerginliğe sebep olmadan bu noktada bırakılması hususi ricamdır.
Bir bilim yuvasında asla yaşanmaması gereken olayın yol açtığı bu sonuç, yönetici konumunda bulunanların sorumlu davranmasının ne kadar önemli olduğunu açıkça göstermektedir.

PAYLAŞ