Deprem bölgesi Elazığ’dan iki önemli kare

   Deprem oldu, her zaman ki gibi insanlar olayı fay hattına bağladılar. O fay hattını oraya kimin koyduğundan kimse bahsetmiyor. Deprem sonrası civardaki camilerde doluluk oranı arttığı halde kimse bundan bahsetmiyor. Kameramanlardan camiye uğrayan yok çünkü 🙂

   Elazığ muhafazakar bir şehrimizdir. İnsanı dinine bağlıdır. Bu noktada deprem sonrası kurtarma çalışmalarında görülen iki manzarayı sizlerle paylaşmak istedik.

  Birincisi göçük altından kurtarılan bir teyzeydi. Teyzemize ulaşmışlar ancak çıkartamıyorlardı. Dışarıda meraklı bekleyiş sürerken bir ses duyuldu: “başörtüsü istiyor, başörtüsü” dendi. Teyzemiz Allah’ın emri gereği saçları açık çıkmak istemiyordu. Başını örtmek için o durumda bile bir örtü istiyordu. Olması gereken de bu değil miydi? Ama İslami hassasiyet yitirildiği için bu hassasiyeti gözetenlere tek tük rastlayıp şaşırır olduk.

   İkincisi ise enkaz altından çıkartılan Kur’an-ı Kerim mushaflarının yüksekçe bir yere koyulmasıydı. Ayağını mushafa uzatmayan ecdadın, mushafa yere koymayan torunlarıyız Elhamdülillah. Çok eksiğimiz var, içindekilerle amel edemiyoruz belki ama Allah’ın kelamı diye saygı gösteriyoruz. Bu edebi gözetiyoruz. Rabbimiz bu edep hürmetine bizi Kur’an ile amel edenlerden eylesin.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ