israil köpeği Suudi Arabistan yönetimi iyice şaşırdı

   Yeni bir kararla Kur’an’ı kerim ayetlerini de tahrif etmeye çalışan Suudi Arabistan yönetimi, bir Hamas yetkilisini ve 14 Filistinli mahkûmu, Filistin direnişini destekledileri için mahkemeye göndermeye karar verdi.

Suudi Veliaht Prens Selman bin Muhammed’in yönetiminin başına geçmesinden sonra İsrail’le olan normalleşme politikasını sürdürürken; Filistinleri ise cezalandırma yoluna gidiyor.

‘Vicdan Mahkûmları’nın, Twittter’dan yaptığı açıklamaya göre; Suudi yetkililer, Filistinli mahkûmları mahkemeye göndermeye karar verdiler.

Vicdan Mahkûmları’nın twitter hesabından atılan bir tweette, başkent Cidde’deki Dhabban Hapishanesi’inde tutulan 14 Filistinli ve Ürdünlü mahkûmun önümüzdeki birkaç gün içinde Filistin direnişini destekleme ve yardım çalışmalarına katıldıkları için mahkemeye çıkarılacağı açıklandı.

Yargılanacaklar arasıda Hamas İletişim Yetkilisi Muhammed el Khodari ve oğlu Hani’nin de bulunduğu bildirildi.

Suudi Arabistan, Hamas ile Suudi rejimi arasındaki iletişim ve koordinasyondan sorumlu olmasına rağmen, birkaç aydır Khodari’yi elinde tutuyor.

Bazı insan hakları örgütleri, Suudi Arabistan’ı, sağlık durumunun kötüleşen 82 yaşındaki Khodari’yi ve diğer tüm siyasi mahkumları serbest bırakmaya çağırdı.

Eylül 2109 başlarında, insan hakları grupları ve Hamas, Suudi Arabistan’ın Filistinli direniş hareketine bağlantı iddiaları nedeniyle Muhammed el Khodari’nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 60 Filistinliyi tutukladığını açıklamıştı.

Suudi Arabistan, ABD Başkanı Trump’ın geçen Salı günü, işgal devleti İsrail Başbakanı ile birlikte açıkladığı ‘Yüzyılın Anlaşması’ adı altında ‘sözde Orta Doğu Barış Planı’na destek veren ülkeler arasında bulunuyor.

TimeTurk

PAYLAŞ