Corona safsata diyen Cumhurbaşkanı öldürüldü

Geçtiğimiz günlerde bir ülkenin cumhurbaşkanı geride soru işaretleri bırakarak hayatını kaybetti.

Çok ilginç açıklamalar yaptığı videosunu Youtube yükledik ancak youtube anında videoyu kaldırdı. Başka yerde bulabilirseniz mutlaka izleyin.

Tanzanya Cumhurbaşkanı John Magufuli CoVID aşısına karşı çıktıktan sonra 15 gün ortadan kayboldu. Sonra ölüm haberi geldi.

Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak bu konuyu ele aldı bugünkü yazısında.

Dilipak’ın “Bir garib ölmüş diyeler!” başlıklı yazısı şöyle:

“Tanzanya Cumhurbaşkanı John Magufuli CoVID aşısına karşı çıktıktan sonra 15 gün ortadan kayboldu. Sonra ölüm haberi geldi. 19 Mart 2021’de de Samia Suluhu Hassan Tanzanya’nın ilk kadın Cumhurbaşkanı olarak göreve başladı. Bu görevden önce de zaten başkan yardımcısı görevi yapıyordu.

İşin ilginç yanı, Magufuli, aşı, maske, mesafe gibi konuları alaya alan biri idi ve bu konuda batının kendilerine dayattığı politikaların anlamsız, işi boş, yalan olduğunu bir deneyle ortaya koymuştu ve sonucu bir video ile kamuoyu ile paylaşmıştı. Bu tavrı hayatına maloldu. Yardımcısı Müslüman bir hanım Başkanlık görevini devralırken, dünyaya servis edilen resmi ilginçti. Kendi ve arkadaşları maskelerini takmışlardı.

Bu fotoğraf aslında birçok şeyi anlatmaya yetiyor. Bundan sonra ben aklıma geldikçe CoVID aşısı için Magufuli aşısı diyeceğim. Maske Magufili maskesi, mesafe, Magufuli mesafesi.

Magufuli’den önce de Mohamed Gharib Bilal Cumhurbaşkanı olarak görev yapmıştı. Ülkede Müslümanlar resmi kayıtlara göre üçte bir oranındalar. Türkiye’nin aksine, Arap ve Afrika ülkelerinde solcu olmak geleneğe sahip çıkmayı ifade eder.

Bir Patrice Lumumba vardı. Patrice Émery Lumumba. 2 Temmuz 1925’de Belçika Kongosu’nun Kasavi bölgesinde doğduğunda ailesi ona Élias (İlyas) Okit’Asombo adını vermişti. Kongolu siyasetçi Lumumba, 1960’da Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin ilk başbakanı oldu. Beyaz efendilerine “Hayır” dediği, sömürgeciliğe karşı çıktığı ve Rusya’dan batıya karşı destek istediği için 17 Ocak 1961’de bugünkü adı Lubumbashi’de infaz edildi. Belçika destekli askeri cunta tarafından işkence edilerek öldürülmüştü. BM olayı önleyebilirdi sadece kınadı ve çağrı yaptı. Şubat 2002’de Belçika hükümeti “Lumumba’nın öldürülmesine giden olaylarda inkar edilemez bir sorumluluk payına sahip olduğunu” kabul etti. Temmuz 2002’de ABD hükümetinin CIA’in, Lumumba karşıtlarına para ve politik destek yardımında bulunarak ve Mobutu’ya silah ve askeri eğitim sağlayarak Lumumba’nın öldürülmesinde rol oynadığı ortaya çıktı.

1960’dan 2021’e geldik. Afrika cephesinde değişen bir şey yok. Daha vahimi, bir biyolojik savaş ajanı olarak üretilen CoVID bahanesi ile bütün insanlık yargısız bir infaz kararı ile ev hapsine mahkum edildi. Bugün Dar-us Selam’da “barış” değil, “korku” ve “öfke” hakim!

Magufuli, vefatının açıklanmasından önceki iki hafta boyunca ortalıkta görünmedi. Öldüğü yönünde söylentiler resmen doğrulanmadı. Muhalefetten bazı isimler devlet başkanının CoVID’e yakalandığını söylüyordu, ancak bu bilgi teyit edilmedi. Magufuli, CoVID’e karşı bitkisel, geleneksel antiviral bitkilerin yeterli olduğu fikrindeydi ve batılıların hile yaptıklarını örnekleri ile ortaya koymuştu. Önce kalpten öldü dediler, sonra CoVID dediler. Öyle anlaşılıyor ki, bugün için gerçek bilgilere ulaşmak çok kolay olmayacak.

Magufuli son olarak 27 Şubat’ta kamuoyu önünde görülmüştü. Ancak Başbakan Kassim Majaliwa devlet başkanının “sağlıklı olduğunu ve çok yoğun çalıştığını” söylemişti. Daha sonra öldüğü açıklanan Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli yurttaşlarını, yabancı devletlerin ürettiği CoVID aşılarına karşı uyarıyordu. “Eğer beyaz adam aşı bulabiliyor olsaydı şimdiye kadar AIDS için aşıyı bulmuş olmalıydı” diyordu.

5Gvirusnews platformu, bu konuyla ilgili olarak şu yönde bir açıklama yaparak, internet mediasında ay sonuna kadar kara başlıkla çıkma kararı aldı. Konu ile ilgili açıklamada, “Tanzanya Cumhurbaşkanı, John Magufuli, PCR testi ve aşıyı reddetti. CoVID’in foyasını ortaya çıkardı, hayatından oldu! Yeni Cumhurbaşkanı sol partiden, Magufuli’nin yardımcısı oldu. Yeni Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan göreve başlarken ilk fotoğrafını CoVID maskesi ile servis etti. CoVID yalanını ortaya çıkarmak için bir mizansen hazırlayan Magufuli, DSÖ’nün ve batılıların oyunlarını gün yüzüne çıkardıktan sonra ortadan kayboldu ve 15 gün sonra ölüm haberi geldi.

Tanzanya’nın 5. Cumhurbaşkanı John Magufuli, %84 oyla yönetime geldi. Halkın sevdiği bir liderdi. PCR testi, aşı, maske, mesafe karşıtlığı ile tanınıyordu. DSÖ’nün dayattığı politikaları ince bir zeka ile teste tabi tuttu ve bütün verilerin yalan olduğunu ispatladı.

Magufuli “Faili belli” bir cinayete kurban gitti. Magufuli’nin açıklamasından sonra ülkede arkası arkasına ölüm haberleri geldi. Devlet Başkanlığı Genel Sekreteri John Kijazi açıklanmayan bir nedenden, Zanzibar Başkan Yardımcısı Seif Sharif Hamad ise 17 Şubat’ta hayatını kaybetti ve ölüm sebebi olarak CoVID açıklaması yapıldı. Biz 5Gvirusnews platformu olarak, Tanzanya halkına başsağlığı diliyor. Hassan’ın şahsında Tanzanya halkının acılarını kalbimizde hissediyor, “Dik dur Samia kalbimiz seninle” diyoruz. Biliyoruz, cenaze töreninize birçok ülke başkanı katılmayacak ve taziye mesajı da göndermeyecek belki. Çünkü “günahınız öylesine büyük öylesine büyük ki, bütün cezalar o günaha karşı küçük”. Çünkü dünyanın efendilerinin yalanlarına, dayatmalarına karşı “Hayır” dediniz! Kötü örnek olabilirsiniz. Onun için size öyle bir ceza verilmeliydi ki, bu herkes için ders olmalıydı. Aslında Magufuli’ye yöneltilen şiddet, bütün insanlığa yöneltilmiş bir tehditti, belki de! Bir saygı nişanesi olarak, Tanzanya halkının acısını paylaşmak adına, mart sonuna kadar siyah başlıklı çıkıyor ve belediyeleri yol ve meydanlara Tanzanya adını veya Magufuli adını vermeye davet ediyoruz. Magufuli’yi Afrika’nın Rachel Corrie’si olarak selamlıyoruz. Esnaf vitrinine Tanzanya bayrağı koyabilir. Gençler Magufuli’nin video klibini sosyal mediada paylaşabilir. Tekstil üreticileri yaz için Tanzanya Bayrağı ve Magufuli ve Afrika imajını basabilir” denildi.

Tanzanya 60 milyonluk bir ülke ve resmi kayıtlara göre 20 milyon Müslüman yaşıyor. 60 milyonluk bir ülkede bir Cumhurbaşkanı faili meçhul (!) bir şekilde öldürülüyor ve ölüm haberi 15 gün sonra duyuruluyor. Burası Afrika, burası dünya. Yıl MS: CoVID çağı 2021 ve dünya sessiz! Ve dünya liderlerinin birçoğu bir taziye mesajı bile yayınlamaktan aciz. Dünya mediası kör, sağır ve dilsiz.

“Medeniyet denilen maskara mahluku görün / Tükürün MASKELİ vijdanına asrın tükürün”. Selâm ve dua ile. 

PAYLAŞ