Elektrik faturası zulme dönüştü

GÜNCELLEME: Erdoğan gelen tepkiler üzerine sınırın 150’den 210’ye çekildiğini söyledi. Ama yine de bu kademeli fatura zulümdür diyoruz…

Elektrik faturalarında yapılan üstü kapalı zamla halk hem enayi yerine koyuldu hem de sessiz sedasız soyuldu.

2022’nin ilk sabahı açıklanan zamlar arasında en çok dikkat çeken, kademeli olarak %50 ila %125 arasında değişen elektrik zammı oldu.

Aylık 150 kilovat saatlik tüketim kritik sınır olarak belirlendi. Bunun altındaki ve üstündeki harcamalar farklı fiyatlandırılacak.

Zamma sadece %50 oranında maruz kalmak için ayda 150 kilovat saatten az tüketmek gerekiyor. Tüketim bu sınırın üstüne çıktıkça, zam seviyesi de artacak.

Bir evin elektrik giderinin ise 150 kv altında kullanması ise neredeyse imkansız. Çünkü her evde telefonlar, bilgisayar, tablet, Tv, komdi, ısıtıcı var ve fırın ile çocuklu evde çokça yıkanan çamaşırları da kattığınız zaman bu sınır çok komik kalıyor.

Dolayısıyla şuan insanların bu sınırın altında kullanması imkansız gibi bir şey.

SOYGUN GİBİ FATURA, KUL HAKKI

Bu uygulama ile insanlar kullanmadığı elektriğin bedelini ödemiş oluyor. Yani mesela 160 kv elektrik kullanan birisi 150 sınırını geçtiği için iki katı ödüyor. Yani 300 kv kullanmış gibi ödüyor. Peki, bu kadarlık mı kullandı? hayır. Bunu tespit etmesi mümkün mü? hayır. Bunu devamlı kontrol etmesi mümkün mü hayır.

İşte bu sebeple uygulanan zam şekli kabul edilebilir bir şey değil. VE BU BİR ZULÜMDÜR…

Bu zam zulmü halkı bezdirmektedir ve büyük hayal kırıklığına sebep olmaktadır. Artık herkes sokakta caddede bir alternatif aramakta, böyle gitmez demeye başlamıştır.

Çünkü halka böyle zamlar yansıtılırken sanatçıların 800 bin TL’ye kadar kazancından vergi muafiyeti yasalaştırılmaya çalışılmakta, büyük şirketler korunmakta, marketler uyguladıkları fahiş zamlarla (göstermelik cezalar kesilerek) abad edilmekte, halk ezilmektedir.

İŞÇİ EMEKLİSİ EZİLDİ

Memur emeklisine gereken zam yapılıp hiçbir iş yapmayan muhtarlara bile 4250 TL maaş verilmesi kararlaştırılırken işçi emeklisine 300 TL gibi komik rakamlarda zam yapılmış ve adeta açlığa terkedilmiştir.

KENDİ SONUNUZU GETİRİRSİNİZ….

Daha bir çok maddi ve manevi sebeplerle kendi sonunuzu hazırlıyorsunuz ama haberiniz bile yok. Biz uyarıyoruz.

Eleştiren insanları trol, fetöcü, şucu bucu diye damgalamak yerine bu halkın sesine kulak verin ki halk da size kulak versin.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ