Şuursuz Yeni Akit’ten Cübbeli Hoca’ya edepsizlik

Cübbeli Ahmet Hocaefendinin videolarını kullanarak kullanıcı hiti sağlamayı iyi bilen Yeni Akit gazetesi bu büyük alime karşı bir edepsiz başlıkla yazı kaleme aldı.

Bildiğiniz gibi Cübbeli Ahmed Hocaefendi bir yabancı uyruklu vehhabiye, Medine İslam Üniversitesi adındaki vehhabi üniversitede okumuş Sakarya müftüsünün izniyle konuşma yaptırılması hakkında açıklamalarda bulunmuş, bunun peşinden gelebilecek tehlikelere dikkat çekmişti.

Yeni Akit Gazetesi neyden rahatsız oldu acaba? “Cübbeliden aynı teraneler” başlığı ile kaleme alınan yazıda vehhabilere karşı yapılan uyarılar cahilane bir dille eleştirilmiş ve şöyle denmiş: Anlamsız şekilde gerginlik çıkarıp başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere devletin kurumlarını hedef alan Cübbeli Ahmet Hoca’nın yine kulağına birileri üfledi.

Utanmaz editör ve sahipleri sanki Cübbeli Ahmed Hocanın derdi gerginlik çıkartmakmış, devlet kurumlarını hedef almakmış gibi lanse ederek vehhabileri koruma derdine düşüyor.

Bu şuursuzlar zamanında da Mustafa İslamoğlunu cilalayıp parlatmış ve ümmetin başına bela yapmıştı. O yüzden bu çıkışları çok normal.

CÜBBELİ HOCADAN CEVAP

Cübbeli Hocamız da bu şuursuzlara ders niteliğinde bir cevap kaleme aldı. Buyrunuz:

Akit Gazetesi’nin sahiplerinin çok iyi niyetli insanlar olduklarını yakinen bilmekteyim fakat bizim gibi saf Müslümanların maalesef kandırılma gibi bir sorunumuz var, dolayısıyla artık saflığa pay kalmamıştır, zira dediklerimizin hepsi maalesef doğru çıkmıştır. Bir iç savaş çıktıktan sonra: “Hoca doğru söylüyormuş” demenin bir manası kalmayacaktır. Akit Gazetesi’nin sahiplerinin de sarıklarını(!) önlerine koyup “bizi hangi konuda kim yanlış yönlendiriyor” diye düşünmelerinin zamanı çoktan gelip geçmiştir.

Vehhâbî-Selefî akımlar hakkında yaptığım uyarılar karşısında “Yakışmıyor hocam size bu! Cübbeli’den 2 sene sonra aynı terane” başlığı altında şahsımı hedef alan Akit Gazetesi’ne diyorum ki:
Peygamberimiz -Sallellâhu Aleyhi ve Sellem- Efendimiz başta olmak üzere, âdetli kadınların camiye giremeyeceğini söyleyen bütün müctehitlere “Yahudilere meylettiler” diyen Mustafa İslamoğlu ile ben yıllardır mücadele verirken sizin bu ifadelerin yer aldığı “Yahudileşme Temayülü” kitabını meccanen okurlarınıza dağıtmanız size HİÇ YAKIŞTI MI?

Netenyahu’nun dahî kendisinden sitayiş ile bahsettiği Adnan Oktar sapığı hakkında ben yirmi küsür seneden beri reddiye yaparken adam çıplak kadınlarla televizyonlarda dans edene kadar sizin Harun Yahya müsteâr ismiyle ona yazı yazdırarak milleti saptırmanız sizin gibi öngörülü(!) adamlara HİÇ YAKIŞTI MI?
Ben yıllardır dinler arası diyaloğu savunan Fetö ile mücadele ederken hükümet onlarla bozuşuncaya kadar sizin gibi dini hassasiyeti gözettiğini iddia eden bir kurumun okurlarını bu hususta hiç uyarmamış olması sizin gibi dindar adamlara HİÇ YAKIŞTI MI?

Misalleri çoğaltabiliriz ama son olarak İngiliz ajanlarıyla hareket edip Vehhâbîliği kuran, Osmanlı’nın yıkılmasına sebebiyet veren, Maturîdî ve Eşarî mezheplerinde bulunan bütün dünya Müslümanlarını kafir sayan, Mekke Medine’deki bütün Sahabe kabirlerini yerle bir eden, başta Taif olmak üzere hicaz bölgesinde on binlerce alimi ve Müslümanı evliya kabirlerini ziyaret ediyorlar diye müşrik sayarak şehid eden, eşlerini ve kızlarını cariye yapan İbnü Abdilvehhab zındığının şirk içerikleriyle dolu “Kitabü’t-Tevhîd” adlı şirknâmesini 160.000 adet basıp size güvenen bunca Müslümanın evine ocağına sokmanız size HİÇ YAKIŞTI MI?

Siz önce bu yaptığınız ifsatlardan dolayı Müslüman toplumdan özür dileyin daha sonra bana neyin yakışıp yakışmadığını oturup konuşalım.

PAYLAŞ