KIZ ÇOCUKLARINI TESETTÜRE NASIL ALIŞTIRMALI?

  İslami kisve ve kıyafetin unutturulduğu, ahlaksızlığın benimsetildiği bir ortamda çocukları büyütmek ve yetiştirmek çok zor hale geldi. Özellikle kız çocuklarının ahlaksızlığa özenmelerinin önüne geçmek, buna bağlı olarak iffet ve namuslarını korumak çok büyük titizlik ve emek istiyor. Bu sebeple çocuklarımıza bazı şeyleri küçüklüklerinde aşılamak gerekiyor.

   Çoğumuz: “Aman çocuk sıkılmasın, hevesini alsın” diye düşünürüz ancak durum hiçte öyle değil…

SEVDİREREK ALIŞTIIRILMALI
   Bir çok aile kızına tesettürü nasıl aşılayacağını, benimseteceğini bilemez. Kendi kapanır diye serbest bıraksa Allah muhafaza ne hale düşeceği belli değil. Baskı ile de bu iş olmyuor. O halde ne yapmak lazım?

   İş çocuğun küçüklüğünde başlıyor.

   Çocuğunuzu dini telkinler ile yetiştirin. Mesela “Allah namaz kılanları cennete koyar” “Allah namaz kılanları çok sever” “Allah başını örtenleri cennete koyar” “kadınlar başörtüsü takar” yada “kızlar başını örterler” “böyle daha güzel oldun” gibi tatlı ve sevgi dolu ifadeler çocuğunuzun yönelişini etkiler.

   Bununla birlikte daha küçükken (4.5 – 5 yaşlarından sonra) örtünün kendisinden ayrılma bir parçası olduğunu bilmelidir. Şuan piyasada çocuklar için yapılmış başa çabucak geçirilen bone tarzı lastikli başörtüsü vardır. Başörtüsünün çocukçasıdır. Alıştırmaya bunlar ile başlanılabilir.

   Tabi ki bütçenize göre güzel uzun etekli elbiseler giydirebilirsiniz. Hatta boydan elbise bile diktirebilirsiniz.

   Bazıları kız çocukları küçük olduğu için pantolon giydiriyor ancak bu pek doğru bir davranış değildir. Çünkü pantolon kadın kıyafeti değildir. Bu gün yapılan araştırmalar kadının erkek, erkeğin kadın kıyafeti giymesinin hormonsal ve yapısal bozukluklara neden olabileceğini kanıtlamıştır. Peygamberimiz boşuna: îbn Abbas (Radıyallahu anh)’dan rivayet olunduğuna göre, “kadınlardan erkeklere benzemeye çalışanlara, erkeklerden de kadınlar benzemeye çalışanlara lanet etmiştir” buyurmamıştır. (Sünen-i Ebi Davud)

   Bu sebeple çocukta olsa kızlara pantolon giydirilmesini tavsiye etmiyoruz.

   Çocuğunuzu çarşaf veya pardesüye de alıştırmanız gerekiyor. Mesela arada sırada kendi çarşafınızı üzerine geçirerek resmini çekebilir, ona gösterebilirsiniz. Onun için küçük bir çarşaf diktirebilirsiniz. Böylelikle kendisini buna hazırlamış olursunuz. Burada sizin çocuğunuz ile olan iletişiminiz büyük önem taşıyor.

   Bildiğiniz gibi bayanlar büluğ çağına daha erken giriyorlar. Dolayısıyla tesettür onlara o yaşta farz oluyor. Akli olarak çocuk olsa da bedensel olarak çocukluktan çıkıyor. Yani vücut hatlarını belli edecek şekilde dar elbiseler giyinmemesi gerekiyor.

   Aileler cehaletten dolayı pek umursamıyorlar ancak durum çok vahim. Çocuk diyerek geçtiğiniz, tesettürünü geçiştirdiğiniz kızınızın haram işlemesine müsaade etmiş oluyorsunuz.

   Zaten okula gidiyor ise vay haline. Tesettür şöyle dursun erkek öğretmenleri ile bir beden eğitimine çıkıyorlar sormayın gitsin. İlköğretim, ortaokul, lise çağındaki, na mahrem ile yüz göz olmaması gereken, mesture olması gereken kızlar giydiği eşofmanlar ile öğretmenin karşısında şekilden şekle giriyorlar.

Maalesef durum bu… Okula giden bir kız çocuğuna tesettürü aşılamak ise çok zor oluyor.

   Siz siz olun çocuğunuza bebek muamelesi yapmayın. İslamın emirlerini sevdirerek benimsetin. Öyle benimsetin, öyle benimsetin ki iliklerine kadar işlesin. Allah’ın izniyle emeğiniz karşılığını ileride alırsınız. Kızınız elinizde olmadan bozulsa, dağılsa ve Allah muhafaza dışarıdaki herhangi biri gibi olsa bile bu emeğinizin neticesini ileride görürsünüz. Çünkü çocuklukta verilen hiç birşey unutulmaz…

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ