Malezya’da bir eyalet hafta tatilini ‘cuma’ya çekti

Malezya’nın Cohor Eyaleti’nde haftasonu tatili cumartesi pazardan Cuma ve cumartesi günlerine alındı. 1 Ocak 2014’te yürürlüğe girecek uygulama eyalet sultanı tarafından duyuruldu. (darısı bizim başımıza)

Cohor eyalet başbakanı, tatil günlerinin değişmesiyle iş sektörünün fazla etkilenmeyeceğini ifade etti. Bununla birlikte, Malezya Çin Ticaret ve Endüstri Birliği Başkanı iş sektörü için bunun dört günlük performans anlamına geldiğini, ulusal ve uluslararası iş takiplerini olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Cohor Hint İşadamları Birliği de bu değişikliğin özellikle Cohor’un ekonomik kalbi olan ‘İskender Malezya’ projesine büyük ilgi gösteren Singapur iş çevrelerinde hoş karşılanmayacağını vurguladı.

Cohor’da haftasonu tatili, 1994 yılında alınan bir kararla Cuma, cumartesi’den cumartesi Pazar günlerine alınmıştı. Böylece 1994 yılından önceki tatil rejimine dönülmüş oldu. O tarihte, eyalet başbakanı olan bugünkü başbakan yardımcısı ve milli eğitim bakanı Muhyiddin Yasin döneminde cumartesi-pazar günleri tatil ilan edilmişti. (DünyaBülteni)

PAYLAŞ
Etiketler