Zaman Gurubu Trt Haber'i nasıl istila etti?

   17 Aralık Operasyonundan sonra devlet içinde kümelenmiş paralel yapının temizlenmesine başlandı. Emniyette başlayan görevden almalar bildiğiniz gibi Trt Haber’e de dayandı. Bunun neticesinde Ahmet Böken Trt Haber Kanal Koordinatörlüğünden alındı.
   Peki, Ahmed Böken’i Trt Haber’in başına kim getirdi?
   Dönemin devlet kanallarından sorumlu bakanı Bülent Arınç, daha önce Samanyolu Medya gurubunda olan isimleri Trt Haber’e transfer etmişti. Ahmet Böken’in yanında bazı muhabirler de Trt Haber’e geçirilmişti.
   Ahmet Böken’in Trt Haber’e geçmesi ile Zaman gurubu devlet kanalında adeta kamp kurmuştu.
  Zaman Gazetesinin genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı’ya “çıkış yolu” adında bir program yaptırılıyor, yine Zaman gazetesinde çalışan Nuriye Akman’a da program yaptırılıyordu.
ALEVİ KANALINA DÖNMÜŞTÜ
   Amerika’dan başlatılan “Cami cemevi yan yana” projesinin ardından Trt Haber adeta alevi kanalına dönmüş, alevilerin ayinleri bir ibadetmiş gibi lanse edilmeye başlanmış, cemlerinde sahabelere okunan lanetler ekrana yansıtılmıştı.
   Ehli sünnet hiçbir hocanın konuşturulmadığı kanalda alevi dedeleri “aleviliği” anlatır olmuştu.
   Bunların hepsinde, kanala kümelenen Amerikancıların parmağı vardı… Devletin kanalı ve gücü ile projelerini hayata geçiriyorlardı.
   Nihayet bu olaylar ile birlikte görevden alındılar.
   Bir musibet bin nasihatten daha tesirlidir. Umarız devlet yetkilileri bu konuda da tedbirli olurlar ve bu kanallara samimi Müslümanları getirirler.
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ