İddef Afrika'da İslam'ın bayraktarlığını yapıyor

   İsmailağa kuruluşu olan İddef, özellikle Afrika’da çok büyük hizmetler yapıyor. Açtığı su kuyuları ve medreselerle, yaptığı camiler ile, dağıttığı Kur’an-ı Kerimler ile o bölgedeki Müslüman kardeşlerimizi misyonerlerin avucundan kurtarıyorlar.
   Bu çalışmaları İddef’in kendi sitesinden takip edebilirsiniz. Biz size iki şeyi nakledeceğiz.

BU NEDİR, BİLİYORMUSUNUZ?
Afrika’lı kardeşlerimiz Kur’an-ı Kerimleri olmadığı için luh adı verdikleri resimde gördüğünüz levhalarla Kur’an okumaya ve ezberlemeye çalışıyorlar.
İDDEF, MİSYONERLERİN İNCİL DAĞITARAK HRİSTİYANLAŞTIRDIĞI AFRİKA’DA MEDRESE AÇARAK VE KURAN-I KERİM DAĞITARAK ASLINA ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYOR..
HEDEF İSE RAMAZAN’A KADAR 150 BİN KURAN-I KERİM
(İddef’in Kur’an-ı Kerim dağırım çalışmasından)
 
 
Mahmud Ustaosmanoğlu Külliyesi

İddef, yapılan bu hizmeti internet sitesinden şöyle duyuruyor:
Federasyonumuz İDDEF, 2009 yılının aralık ayından beri çalışmalarını sürdürmüş olduğu Afrika ülkesi Gine de halkın teveccühü ile birlikte resmi makamlarında takdirini kazanmıştır.
Bunun en somut örneği olarak Gine hükümeti başkent Conakry ‘nin merkezinde Federasyonumuza 20 Dönümlük bir arazi tahsis etmiştir.
Federasyonumuz şehrin cazibe merkezinde bulunan bu arazi üzerinde, ülkedeki islami bilincin yaygınlaştırılmasında, islami eğitim standartlarının yükseltilmesinde ve ülke halkının sosyal ihtiyaçlarının giderilmesinde büyük rol üstlenecek MAHMUT USTAOSMANOĞLU (K.S.) KÜLLİYESİ’ni inşa etme kararı almıştır.
Böylelikle, köleliğin ilk başlatıldığı hatta insanların üst üste doldurularak sömürgeci ülkelere nakledildiği kuyuların hala ziyaret edilebildiği bu kuzey batı afrika ülkesinde İslâm medeniyetin yeniden inşasına zemin sağlamış olacaktır.
YAŞANAN BİR OLAY

İddef gönüllüleri bu süreçte çeşitli hadiselerle de karşılaşıyorlar. Cami inşaatının proje panosunu görüp torbalarca çimento getiren bile var. İşte yaşanan bir başka hadiseyi şu şekilde anlatıyorlar:
Küçük bir bakkal işleten İbrahim isimli bir Afrikalı sırf Allah cc rızası için öğle ile akşam arası Efendi hazretlerimiz adına yaptırmakta olduğumuz Külliyenin camiî inşaatında ücretsiz çalışıyor. Kendisine ücret takdim edilince ”bir daha böyle yaparsanız gelmem, siz bu camiî bize yapıyorsunuz, bizim yaptığımız ne ki?” demesi Afrika’ya olan hizmet aşkımızı bir kat daha arttırdı.
Allah’u Teala yar ve yardımcıları olsun… Bir sonraki hedef Avrupa ve Amerika olsun…
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ