Gezi destekçisi CNN Türk'e darbecilerin girmesi ve Aydın Doğan

   Bildiğiniz gibi belli darbe girişiminde başlı devlet kurumlarına karşı saldırı yapılmıştı. Bunların arasında TRT ön plandaydı ve TRT’yi ele geçirip propagandalarını yaptırdılar.
   “yaptırdılar” diyoruz çünkü bir darbe sırasında bunun halk tarafından iyi algılanması için bir askerin açıklama yapması gerekirken sunucuya açıklama yaptırılıyor. Dolayısıyla halk üzerinde çok da tesirli olmuyor.
GEZİ DESTEKÇİSİ CNN (AYDIN DOĞAN)
   Bildiğiniz gibi iki ağacın bahane edilip halkın kışkırtıldığı bir Gazi hadisesi yaşanmıştı. Yine darbe teşebbüsü olarak nitelendirilen bu hadisede gezicilere medya olarak en büyük desteği hangi kanal vermişti?
   Cevap: CNN
   Bunun yanında Aydın Doğan’ın bütün kanalları ve gazeteleri halkı kışkırtmak adına elinden geleni yapmıştı.
   Pkk’yı çoğu zaman hangi medya organı masum gibi gösterip HDP propagandası yapıyordu?
   Paralelcilere yönelik soruşturmalar ilk başladığı zaman yine paralelcileri kim savunup müdafaa ediyordu?
   Cevap: CNN
   Darbe teşebbüsü gecesi ise bir baktık CNN hükumet yanlısı olmuş, darbeye karşı bir duruş sergiliyor. Çok şaşırılacak bir durumdu…
MEDYA MI KALMADI DA CNN BASILDI?
   Ancak daha şaşırtıcı olanı ise hükumete açıkça destek veren ve halk üzerinde çok büyük etkileri olan onlarca kanlın değil de CNN Türk’ün 3-5 asker tarafından (darbenin başarısız olduğu açığa çıkan saatlerde) basılmış olmasıydı.
   CNN TÜRK o gece darbeye karşı durduğu için sesi kesilmeye çalışılan bir medya konumuna sokuldu.
   Ve CNN Türk kanalında adeta bir tiyatro izledik.
   Muhabirinden rejisine kadar hepsinin rahatlığı gözlerden kaçmadı. Silahlı gözü dönmüş bir gurup karşısında bu rahatlıkta olmak gazeteciliğin bir gereği midir biz bilemiyoruz. CNN Türk genel müdürünün yine bu rahatlık içinde darbeci hainlerle “asker arkadaşlar” diye iletişim kurması ayrı bir anekdot.
AYDIN DOĞAN’IN AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI İLE ALAKASI?
   Eski devirlerde darbeler kimin eliyle oluyordu? Kimin medyası darbeye çanak tutuyordu? Kim bir manşetle hükumet eviriyordu? Pijama ile başbakan karşılayan kimdi?
   Hep aynı medya değil miydi?
   Ne oldu da gezicilere destek veren Doğan Medyası bu kez darbe karşıtı bir tavır takınmıştı ve hatta darbeciler tarafından basılan(!) mazlum rolüne sokulmuştu.
   Acaba tüm bu yaşananların “Aydın Doğan’ın devam eden Akaryakıt kaçakçılığı davaları” ile bir alakası var mıdır?
   Hazırlanan iddianamede, aralarında iş adamı Aydın Doğan, Ersin Özince, Hanzade Doğan Boyner, İmre Barmanbek’in de bulunduğu 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, şüphelilerin ”kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet”, ”resmi belgede sahtecilik”, ”suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve ”örgüte üye olmak” suçlarından hapis cezasına çarptırılmaları istendi.
   Ve deliller çok kuvvetli.
   Yani savcılar Aydın Doğan ve ekibinin paçasından yakalamış…
AYDIN DOĞAN BU İŞİN NERESİNDE?
  Bu sebeplerden dolayı diyoruz ki mutlaka “Aydın Doğan’ın” bu işin neresinde olduğu araştırılmalı.
   Duyarlı gazeteciler ve medya organları bu işin üzerine gitmeli ve araştırmalı.
  Ve…
   Doğan Medyası darbenin karşısında, hükumetin yanında gözüktü diye sakın ha geçmişte yaptıklarının üstü örtülmemeli ve bu davalardan vazgeçilmemeli.
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ