A Haber'de tarikat cemaat tartışması

  A Haber’de 04.09.2016 (pazar) akşamı tarikat ve cemaat tartışması yapıldı. Bu tartışmalarda dikkati çeken şey “tarikat” adına hak tarikatlardan kimsenin bulunmaması. Yani şayet merak ettiğiniz ve gerçek bir bilgi istiyorsanız kaynağına sormalısınız. O halde mesela İsmailağa’dan bu cemaati ekranda temsil edecek bir şahıs isteyin. Ve sorun merak ettiklerinizi.
PROGRAMDAN YANSIYANLAR
   Programda genel olarak hakkaniyetli bir tavır gösterildiğini İSTİKAMET ÜZERE OLAN HAK TARİKATLARA saygı duyulması gerektiğini hatta gereklilik olduğunu ifade ederek müdafaa ettiler. Bu yaklaşımlarından dolayı öncelikle kendilerini tebrik ederiz.
   Ancak Erol Erdoğan’ın iki cümlesine bir itirazımız var.
   Erol Erdoğan şöyle bir ifade kullandı: “Tarikatlar Cumhuriyette bir sekteye uğradı. Geleneklerini devam ettiremediler, modernleştiler.”
   Bu ifade çok da doğru değil. Mesela şeyhimiz Mahmud Efendi Hazretleri Ali Haydar Efendi’den aldığı bu görevi tam manasıyla ifa etmiş ve zaten şeriat dahilinde olan tarikata ait gelenekler yaşatılmıştır.
   İkinci bir ifadesinde ise şöyle dedi: “Tarikat lideri bir süre sonra kendini siyasi parti lideri olarak görüyor”
   Biz bu sözü de doğru bulmuyoruz. Şeyhimiz bırakın bir parti lideri gibi görülmeyi siyasi parti simi vermeyi bile çok doğru bulmamıştır. Tek derdi bir kişinin hidayete ermesi, bir Müslümanın dinini yaşamasıdır.
   Özellikle ülkemizdeki hak tarikatların mürşidleri de aynı doğrultuda hareket etmektedir.
   Dolayısıyla bu iki cümleyi yanlış bulduğumuzu ifade ederiz. Bu sorunun da HAK istikamet üzere olan tarikatları yakından tanımamaktan ileri geldiğini belirtmek isteriz.
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ