Deve Sidiğinden hadis inkar edenlere Kopi Luwak kahvesi verelim (Dışkıdan yapılıyor)

   Şimdi bu “akıl süzgecinin delikleri” oryantalist ayarlı olan takımın çöküşüne tanık olacaksınız…
   Bildiğiniz gibi “deve idrarı” hadisini Ebubekir Sifil Hocaefendi “Belli bir hastalığa ve her devenin değil, Peygamberimizin işaret ettiği bu deve yılda iki kere su içiyor ve su içeride girdiği tepkimeyle değişiyor, idrar olarak belli ölçülerde ve belli karışımlarla ilaç olarak kullanılabiliyor” diyerek akli delilini de ortaya koymuştu.
   Caner Taslaman, Mustafa İslamoğlu ve tayfası da “bu hadis sahihse deve idrarını içmeliydi” gibi akla ziyan yorumlar yapmanın peşinde. Aklını kullandıklarını iddia eden bu zevata takipçilerinden kimse “yav kardeşim doktor sana çınar yaprağı iyi gelecek dediğinde gidip çınar yaprağı mı yiyorsun veya nane limonu alıp direkt çiğniyor musun?” demiyor. Neden? Gaye hadis inkarcılığı ve ayrıyeten gündemi meşgul etmek.
BUYRUN İÇİN, DIŞKIDAN GELEN KAHVE: KOPİ LUWAK KAHVESİ
    Deve idrarını aklı kabul etmeyenler bakın dünyanın en pahalı kahvesi nasıl yapılıyor.En pahalı kahve Kopi Luwak

   Dünyanın en pahalı kahvesi “Kopi Luwak” – Endonezya’da yaşayan misk kedisinin, yedikten sonra dışkıladığı kahve çekirdeklerinden elde edilen kahvenin kilosu yaklaşık 350 avro.

   Evet yanlış okumadınız…
   Bu kahveyi önce misk kedisi yiyor. İçeride muhtemelen tepkime gerçekleşiyor. Ve bir tür misk kedisi olan Paradoxurus’ların dışkısından ayıklanan kahve çekirdekleri işlenip, kurutulduktan sonra, fincanı yaklaşık 30 avrodan meraklısına sunuluyor.
AKLIN KABUL ETMESE DE OLUYOR!
   Şimdi buna ne diyecekler?
   Kopi Luwak kahvesi…
   Aklınıza ve mantığınıza ne kadar ters düşerse düşsün bu kahve tarif edildiği şekilde yapılıyor, kilosu 350 avrodan satılıyor.
   Ve içenlerin çok beğendiği haberlere yansıyan bir gerçek.
   Enterasan olan ise yapılan araştırmalarda, Paradoxurusların dışkısında bulunan kahve çekirdeklerinde, diğer kahve çekirdeklerine göre daha az bakteri olduğu belirtiliyor.
   Şimdi sen kalkıp “aklıma uymuyor” desen ne olur?
   Demek ki, kahve misk kedisinin içine girip tepkime yapıp lezzetli bir hale gelebiliyor, su da devenin midesinde tepkime yapıp idrar olarak çıktığında belli ölçüm ve karışımlarla ilaç olabiliyor.
DİKKAT DEVE İDRARI İNKARI ARTIRIR 🙂
   “Peygamberim demiş ise doğrudur” diyen Ebubekirler “Sıddık” olur, bu hadis aklıma uymuyor diyenler “zındık” olur. İşte Müslümanın teslimiyet farkı buradadır.
    Deve idrarı veya herhangi bir şey hakkında hadis varsa Müslüman önce “Peygamberim demişse doğrudur” diyecek. Hadis ehlinden bu hadisin açıklamasını, şerhini okuyacak. Sağlam mı değil mi bunları bilecek. Ve yine hadis konusunda nihai hükmü hadis ulemasına bırakacak.
   “Aklıma uymuyor kabul etmiyorum” mantığı kişisel bakıştır. Ona karşılık “benim aklıma uyuyor, mantığım alıyor” denilince buna da karşı çıkamaz. Çünkü herkesin fehmi, akıl seviyesi bir değildir. Dolayısıyla burada “akıl” ölçü değildir. Din konularının tespitinde kriterler esastır, akıl bu kriterlerden yola çıkarak sonuca ulaşır.
   Ne idrarmış ama değil mi?
   Kimini “sıddık” yapıyor kimini “zındık”
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ