2020 Yılını coşkuyla karşılayanlar şimdi lanet okuyor

  Youtuber Genç Hoca, 2020 yılında yaşanan felaketlere dikkat çekerek insanların tavrını eleştirdi. Videonun yazıya dökülmüş hali:
Oynayarak, zıplayarak, günahlar işleyerek eğlenceyle girdikleri 2020 yılına şimdilerde lanet ediyor insanlar.  2020 felaket getirmiş, ne uğursuz bir yılmış, biran önce geçseymiş, keşke hiç gelmeseymiş…

   İnsanoğlu bir suçlu bulacak ya! Suçlu senedir, tabiattır, yer yüzüdür, gök yüzüdür.. ama kendisi hiç suçlu değildir, kabahatli hep başka bir varlıktır.

   Hatta insanoğlu biraz azıtıp raydan çıksa haşa Allah’ı bile suçlayacak duruma gelecektir. (ki kadere, feleğe sövmek aslında bir nevi ilahi iradeye sövmektir)

    “Gerçekten biz insana katımızdan bir rahmet tattırdığımızda ona sevinir; ama elleriyle yaptıkları işler yüzünden onlara bir kötülük dokunursa o zaman da insan pek nankördür.” (şura 48)

   Evet, insanoğlu hiç kendisini sorgulamaz. Acaba, biz ne yaptık! Demez. Acaba suçlu biz miyiz? Bir suçumuz var mı? Diye düşünmez. Halbuki doğayı, tabiatı, yeryüzünü ve hatta gök yüzünü ifsad edip bozgunculuk yapan insanın kendisidir.

   “İnsanların kendi işledikleri (kötülükler) sebebiyle karada ve denizde bozulma ortaya çıkmıştır. Dönmeleri için Allah, yaptıklarının bazı (kötü) sonuçlarını (dünyada) onlara tattıracaktır.” (Rum 41)

   Ayeti kerimede insanın bozgunculuğuna dikkat çekilmekte ve ifsadının eninde sonunda kendisini vuracağına da işaret etmektedir.

2020 YILI VE FELAKETLER

2020 yılında bir çok bela ve musibetler yaşandı. Yangınlar, depremler, uç kazaları, savaşlar, virüsler…

Ve daha neler yaşayacağımız meçhuldür.

   Allahu Teala, celal sıfatı ile tecelli etmektedir. Bu gazabın başlıca sebeplerinden birisi fuhşiyyatın insanlar içinde normalleşmesi, haya duygusunun kalkması ve ilahi kudrete meydan okunmasıdır.

   Birileri, yaratana açıkça savaş ilan edip her alanda ona meydan okursa Allah bir virüs ile terbiye eder. Kendilerine kimsenin karışamayacağını, istedikleri sapık ilişkiyi yaşayacaklarını ilan edip meyanlara dökülürse insanlar, Allah onları bir virüs, bir hastalık, bir bela ile evden çıkamaz hale getirir. Allah’ın kitabını ve varlığını sorgular hale geldiği zaman insanlar bir virüsle kendilerini-yaşamlarını-sağlıklarını sorgulamaktan başka bir şey yapamaz hale geliverir.

Nice kavimler azgınlıklarının son safhasında bir sesle, bir sarsıntıyla helak olmuşlardır.

Dolayısıyla, bizler Rabbimizin cemal sıfatının, merhametinin tecellisini çekecek sadaka vermek gibi, nafile ibadetler gibi ameller yapmalıyız, bol bol tövbe etmeli, O’na yönelmeli, zikir ile onu yüceltmeli, ibadet ve taata ağırlık vermeliyiz.

“Oysa sen onların içinde iken Allah onlara azap edecek değildi. Bağışlanma dilerlerken de Allah onlara azap edecek değildir.” (Enfal 33)

ihvanlar.net

PAYLAŞ