Türkiye’den Suriye’ye gönderilen dini kitaplarda Peygamberimize hakaret çıktı

Türkiye'den Suriye'ye gönderilen kitaplar Peygamberimize (asm) hakaret nedeniyle yakıldı

Birileri kitap basıyor, sponsor oluyor ve Türkiye’den Suriye’deki Müslümanlara ulaştırılıyor. İçeriğinde ise tam bir Fransız kafasıyla hakaret ve saçmalıklar var. Kim bunlar ve nasıl müsaade edildi? Birileri sessiz sedasız çok çalışıyor ve biz farkında bile değiliz…

Haber şöyle:

Türkiye’de basılan ve Peygamber Efendimiz’in (SAV) aile hayatını anlatan kitaplar Suriye’nin el-Bab ilçesindeki okullarda dağıtıldı. Söz konusu kitap kısa sürede el-Bab’da infiala neden oldu. 

Tam bir provokasyon olan kitapta Peygamberimizin (asm) takım elbise giymesi, Hz. Fatma’yı okul dönüşü otobüsten karşılıyor olması ve düğünde Hz. Hatice’nin başı açık gelinlikli olarak resmedilmesi tepkiyle karşılandı.

HEPSİNİ YAKTIK

Türkiye sınırı yakınlarındaki Cerablus’ta yaşayanlar, söz konusu ders kitabının ele geçirdikleri tüm kopyalarını yaktıklarını söyledi.

Mustafa Abdulhak isimli bir Cerabluslu, “Sabah bu kitapları bulunca şaşırdık. İçlerinde Peygamber’in görsel tasviri vardı… Hepsini yaktık” diye konuştu.

VALİLİK: KİTAPTAKİ BİLGİLER KABUL EDİLEMEZ

Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Gaziantep Valiliği soruşturma açıldığını duyurdu:

“Suriye Görev Gücü sahasında bir vakfın finansmanıyla bir yayınevi tarafından basılıp dağıtılan din bilgisi eğitim kitabının içeriğinde din eğitimi açısından kabul edilemez konular olduğu tespit edilmiştir. İlgili Yayınevi yaptığı açıklamayla içerikte bir hata ve yanlışlık olduğunu belirterek özür dilemiş olsa da Valiliğimiz tarafından bahse konu olay çok yönlü olarak soruşturulmaktadır.”

PAYLAŞ
Etiketler