Salih Topçu hoca: böyle ihvanlık mı olur?

İsmailağa Camii imamı Salih Topçu Hocaefendi 3 Temmuz Pazar günü sohbetini Yavuz Selim Camiinde yaptı. Sohbete katılım yoğundu. Efendi Hazretlerimizin vefatından sonra ikinci sohbet olduğunu ifade ederek başlayan Salih Hocaefendi sohbetinde ihvana sitemde bulundu.

Mahmud Efendi Hazretlerimizin cenazesine sık sık atıfta bulunan hocaefendi, ihvanı gevşek oldukları, hatm-i haceye bile gelmedikleri için uyardı.

Efendi hazretlerinin hatmeye verdiği önemi: “Arabayla giderken bile arabayı kenara çektirir ve hadi hatm-i hoca yapalım derdi, sabah akşam hiç terketmezdi” ifadeleriyle anlattı ve “hem ihvanım diyeceksin, hemde hatm-i hocaya katılmayacaksın, bu nasıl ihvanlık” diyerek ikaz etti

Müslümanların dikkat etmesi gereken bazı hususları da dile getiren Salih Hocaefendi işgüzar hocalara yüklendi ve kendi başına Afrika’da kuyu açmalarını, kurban işlerine girmelerini eleştirdi. Açılan bu kuyuların hiçbir işe yaramadığını, paraların boşa gittiğini aktardı. Bu işlerin kurumsal olarak yapılması gerektiğini, hocaların kendi okutma işini yapması gerektiğini vurguladı.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ