Zincir marketten Erdoğan’a cevap

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi de olan Galip Aykaç Bloomberg HT’ye açıklamalarda bulundu.

Son 5 yılda kendi marketi adına kâr marjlarında bir artış olmadığını söyleyen Aykaç, “Dışa bağımlılığı azaltıp hayvancılığı kalkındırmak zorundayız. Peynir fiyatlarının et fiyatlarını geçtiği konuşuluyor. Önümüzdeki dönemde et fiyatları da artacak. Enflasyon dünyanın yaşadığı bir şey, Türkiye’de biraz daha farklı yaşanıyor. Maliyet enflasyonu var. Buna eğilmediğimiz sürecek konuşulan şeyler bilgiye dayalı olmaz. Orgazine perakende sektörü enflasyonu tetiklemiyor” ifadelerini kullandı.

Market denetimlerinde Ticaret Bakanlığı’nın farklı yollara başvuracağını ifade eden Aykaç, “Veriler üzerinden yorum yapmak gibi bir düşünceleri var. Ticaret Bakanı Mehmet Muş bize öyle iletti. Biz satış fiyatına ilişkin verilerimizi paylaşacağız. Kontroller sıkılaşabilir hiçbir sorun yok. Varsa bir hata devlet mevzuatlar çerçevesinde gereğini yapar” dedi.

Ayrıca Türkiye’deki gelir grubunun şu anda üst ve alt olarak evrilmiş durumda olduğunu ifade eden Aykaç, “Alt grup enflasyona daha çok maruz kalıyor. Asgari ücret beklentileri bu noktada karşılanmalı. İş dünyası da burada beklenti içerisinde olacaktır” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ
Etiketler