Netanyahu’nun ‘beşik’ senaryosu ifşa oldu. Yalancı Yahudiler

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Netanyahu’nun algı operasyonu çürütüldü.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin sosyal medya hesabından, “Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X’in sahibi Elon Musk’ın İsrail ziyareti sırasında yayımlanan görüntüler, İsrail’in propagandasını bir kez daha gözler önüne sermiştir” açıklaması yapıldı.

Açıklamada, Elon Musk’ın ziyareti sırasında, ‘Hamas’ın Kibbutz’a saldırısının sembollerinden biri olan beşik’ ifadeleriyle servis edilen görüntülerde manipülasyon tespit edildiği belirtilerek, şöyle denildi:

“Musk’a gösterilen beşiğin içinde çok sayıda boş mermi kovanı görülmektedir. Öte yandan 12 Kasım’da Eski New Jersey Valisi Chris Christie’nin ziyareti sırasında kaydedilen görüntülerde, bu ayrıntı yoktur. Beşiğin, içindeki çocukla Hamas saldırısının ortasında kaldığı iddia edilmektedir. Görüntüler incelendiğinde, saldırıdan kalma boş mermi kovanları ile dolmuş beşikte herhangi bir hasar görülmemektedir. Ayrıca mermi kovanları Merkava tanklarında ikincil silah (makineli tüfek) olarak kullanılan MG3’ün 7.62×51 mühimmatıdır. Beşikte, makineli tüfek için kullanılan mühimmat kemeri (zinciri) parçaları açıkça görülmektedir.

PAYLAŞ