Atatürk’ün bir şeyhe muhabbet ve hürmet mektubu

Kemalistlerin saldırdığı bu resmi görürsünüz.

Ve kemalitlerin tarikatlara şeyhlere saldırdığını da görürsünüz. Peki bu protez kolu öpülen zat kimdir?

Cübbeli Ahmet Hocanın, hatırasına hürmet ettiği Norşin Şeyhi Diyaüddin Efendi KS, (Nutuk kitabında geçen ekteki mektup ile) bizzat Mustafa Kemal tarafından İstiklal Harbine davet edilmiştir.

Bu mektubu, Diyaüddin Efendi’yi temize çıkartmak için (buna ihtiyacım yok) değil, hiç ümitli değilim ama Mustafa Kemal’in kendisine, BÜYÜK ŞEYLERDEN diye hitap ederek, İstiklal Harbine davet ettiği bu ve bunun gibi Evliyullah’a karşı nankörlüğünüzü hatırlatmak için yayınlıyorum.

İnsanda biraz utanma olur: İstiklal harbi kahramanlarından biri olan Şeyh Diyaüddin Efendi KS kolunu, yine bir savaşta, I Dünya Savaşı’nda kaybetmişti.

Başta Diyaüddin Efendi KS olmak üzere Türkiye’deki birçok Tarikat ve Cemaat Şeyhi, talebeleri ile birlikte, İstiklal Harbinde mücadele etmiş, Şehit-Gazi olmuşlardır.

Ve şimdi de gerçek tarihten habersiz hadsizler, Ülkenin İstiklali için canını veren Tarikat ve Cemaat Şeyhleri ve talebelerine dil uzatabilme cür’etini ne yazık ki gösterebilmektedirler. Tarikat ve Cemaatler, İstiklal harbi için cephelerde mücadele ederken sizin dedeleriniz ne yapıyordu acaba?

İstiklal Harbi bizimdir ve bu Ülkenin asıl sahibi, bu ülkeye işgalcilerin kanunlarını, alfabesini, şapkasını vs zorla monte eden sizler değil, cephelerde şehit olan bizleriz. Biraz, okuduğunuzu anlama yeteneğiniz varsa, “ŞEYH” ifadesinin, Nutuk’ta bizzat Mustafa Kemal tarafından kullanıldığını da öğrenmiş olursunuz.

PAYLAŞ