Ak partinin kaybetmesinin ana sebepleri

Büyük düşüş gözlemleniyordu ancak bu kadarını kimse beklemiyordu. Halk Erdoğan için seferber olurken Ak Parti için kılını kıpırdatmadı. Büyük bir boykot oldu.

Peki insanları bu sürece iten etkenler nelerdi?

– İlk olarak halka tepeden bakan, haktan uzak, çantada keklik seçmen, koltuğum bana yeter anlayışı insanları uzaklaştırdı.

– Özlem Zengin gibi Müslüman toplumun değerleriyle ters düşen, alimlerle kavga eden, aileyi yıkan kanunlara sahip çıkan kişileri taltif etmeleri ve görevlerini yükseltmeler. Bu kişinin görevden alınmasına dair yapılan tüm çağrılara kulak tıkanılması.

– Basiretsiz ekonomik düzenlemeler. EYT ile emekli yükünü çoğaltıp asıl emeklilerin maddi olarak ezilmesine sebep olmak. Emeklilerin taleplerine kimse kulak vermedi. Memurlar abat edilirken emekliler ezildi. Ve emekli boykotu geniş çevrelere yayıldı.

– Kemalistleşmek. Kemalistlere yaranmak için veya MHP ile ittifakta çaresizce Mustafa Kemal güzellemeleri yapmak, yapılan şeyleri ona mâl etmek, yüceltmek, kutsamak.

– Müslümanların belli başlı taleplerine kulak tıkamak.

– Süresiz nafaka gibi mağduriyet içeren kanunları düzeltmemek.

– Bir kadın sanatçıyla alakalı haberler çıkınca arayıp sormak ama Yusuf Ziya Gümüşel hocaefendi gibi bir alime sahip çıkmamak aksine Kadem’in baskısıyla mahkum etmek.

Kısacası aslında oyu bizden alıp karşı tarafa yaranmaya çalışan bir iktidar portresinin ekonomik olarak insanları zora sokması artık tutulacak bir taraf bırakmadı.

İnsanlar bir ders vermek istediler.

Ve inanın kime sorsak herkes “biraz akıllansınlar” diyor. Kimse pişman değil.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ

2 YORUM

  1. Avatar

    Yani halletti bunu ak parti ama,bir müslümanın ateist ve terörist e oy vermesi nasıl bir şey, refaha yada BBP felan verselerdi oyları

  2. Avatar
    İslam kurdi

    Elleme iyi oldu. Sistemin prangası olmuşlardı. Davadan uzaklaşıp sekülerleştiler iyice. Ekonomiden önce ahlak edep çöktü aileyi bitirdiler. İslamdan yüz çevirip milliyetçilik yapanların sonu ibretlik olmaya devam edecektir.

YORUM YAZIN