İSMAİLAĞA CEMAATİ KÜLLİYESİNİ İSTİYOR

 

Külliyenin yapımı Refah-yol zamanında hızlandırılmış ve kısmen kullanılmaya başlanılmıştı. Onbinlerce kişilik kapasitesi olan Fetih Külliyesi’nde Mahmud Efendi Hazretlerinin de vaaz verdiği olmuştu. Külliye cami, medrese gibi ayrı bölümlere sahip geleneksel bir yapı olarak tasarlanmıştı.

O günden sonra bir çok devlet kurumunun iştahını kabartan araziye 28 Şubat sürecinde el konularak önce Beykoz Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesi, sonra da onun yanına 2007 yılında Beykoz Anadolu Lisesi yapıldı. Liselerden biri Külliye içindeki caminin temeli üzerine inşa edilmiş, minarelerin yarım kalan inşaatları saat kulesine çevrilmiş. Tüm yapılan inşaatlara ve planlara rağmen arazide hala geniş bir alan var.


Rum Yetimhanesinin Fener Klisesine geri iade edildiği ve Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılmasının planlandığı şu günlerde 10 seneden fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen Fetih Külliyesi hala iade edilmedi.

FENER PATİRKHANESİNE BAYRAM YAPTIRDILAR
Ak Parti, Rumların yetimhanesini iade etti. Heybeliada’daki ruhban okulunun açılması gündemde ve çalışmalar sürüyor. Peki, Müslümanların kollarındaki bilezikleri, altınları bozdurarak, cebindeki beş kuruşu vererek sırf Allah rızası için, bir hayra vesile olması için yaptırdığı bu yapı niçin iade edilmiyor?

TEPKİLERDEN Mİ ÇEKİNİYOR?
Ak Parti hükümeti Patrikhaneye, Rumlara açılarak Müslümanların tepkisinden çekinmiyor da, Müslümanların “kendi hakkını” iade edince gelebilecek tepkilerden mi korkuyor?

BU İŞİ ANCAK AK PARTİ ÇÖZEBİLİR!
Cemaat içerisinde Ak Parti’ye olan tepki yüksek. Özellikle Kuran öğrenim yaşının yükseltilmesi gibi konular insanların Ak Parti hakkındaki görüşünü bayağı etkilemiş durumda. Ancak, cemaat arasında bu tepkilerin yanı sıra “bunu ancak Ak parti hükümeti” yapar yani “külliye işini de ancak onlar çözer” diyerek destek verenlerde olmuyor değil. Lakin Ak Parti’nin bu konuda atmış olduğu bir adım veya bir sinyal yok.

CEMAAT KÜLLİYESİNİ GERİ İSTİYOR
İsmailağa Cemaati, hayır niyetiyle yaptırdığı ve vakfettiği arazisini geri istiyor. Ak Parti manevi sıkıntıların içerisine girmek istemiyorsa bu konuda bir adım atmalı ve gerekeni yapmalıdır. Yoksa Allah dostlarının manevi nazarında itibar edilemez bir hale geleceklerdir. Unutmayalım ki “bir Allah dostunun nazarından düşmek, 7 kat semadan düşmekten daha kötüdür.”

www.ismailaga.info

PAYLAŞ