Diyanet İşleri Ahmet Davutoğlu Hocanın kitabını neden basmıyor?

   7 Nisan 2012 Cumartesi günü, vefatının 29. Yılı itibariyle Gaziosmanpaşa Kültür-Sanat merkezi’nde, Osmanlı ulemasının son halkalarından Ahmed Davudoğlu hoca’yı anma toplantısı yapıldı.

   Merhum Ahmed Davudoğlu; Kur’an-ı kerim meali, Sahih-i Müslim Tercüme ve Şerhi, elamet Yolları (Büluğul Meram), İbn-i Abidin tercümesi ve Dini Tamir Davasında Din Tahripçileri isimli eserleri kaleme alan zattır.

   Toplantıda emin Saraç, Enver Baytan ve Cevat Akşit Hocalar konuştular. Konuşmacı olarak Kadir Mısıroğlu ve Mehmet Şevket Eygi’nin isimleri varsa da her ikisi de mazeretlerinden dolayı katılamadılar.

   Anma toplantısında açılış konuşmasını Davudoğlu Hoca’nın damadı İbrahim Yıldız yaptı. İçimize kan akıtan aşağıdaki bilgiyi de işte o verdi.

   İbrahim Bey, Merhum Davudoğlu’nun eserlerinden epey zamandır baskısı yapılmayan 12 ciltlik Sahih-i Müslim Tercüme ve şerhi’nden bahsetti.

   İbrahim Yıldız Bey, bu eserin D.İ.B tarafından basılması için Diyanet’le görüşmüş. Diyanet görüşüp karar vermiş ve kitabın basılıp basılmayacağına dair kendisine 2011 yılında cevap verilmiş.

   İbrahim Yıldız Bey’e Diyanet’ten bildirilen karar nasılmış?

   Sıkı durun söylüyorum…

   İbrahim Bey’in gözyaşları içinde yaptığı konuşmasından öğrendik ki, Diyanet bu kitabın kendileri tarafından basılıp basılmayacağı hakkında İbrahim Bey’e şöyle cevap vermiş:

   “AVRUPA BİRLİĞİ NORMLARINA UYMADIĞI İÇİN BASAMIYORUZ”

   Nasıl beğendiniz mi?

   Diyanet’in böyle cevap verdiğini Emin Saraç, Enver Baytan ve Cevat Akşit hocalar, Çile Yayınevi sahibi İsmet Celep, Üçdal Neşriyat’ın sahibi Mü’min Çevik, Çelik Yayınevi’nin sahibi Zekeriya çelik, şamil Yayınevi’nin sahibi Şamil Kömürcü ve salondaki 200 civarındaki dinleyicilerin hepsi de İbrahim Yıldız Bey’in ağzından duydu.

   Evet…

(…)
   Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, bir Hıristiyan Birliği olan Avrupa Birliği’nin emrinde midir? Değilse İbrahim bey’e verilen bu cevap neyin nesidir?

DİYANETİN SANSÜRÜ BİTMİYOR!
   Diyanet’in “Sahih-i buhari Tecrid-i Sarih Tercümesi” adıyla 13 ciltlik çok güzel bir eseri var. Diyanet maalesef 16 senedir basma hakkı kendisine ait olan ve din görevlilerinin başucu kitabı olacak kadar faydalı olan bu kendi eserini basmıyor.

   Bitmedi…

   Diyanetin gayet faydalı 3 ciltlik Riyazüs Salihin Tercümesi isimli bir eseri daha var. Geçen senelerde Riyazüs Salihin Tercümesi’ndeki sözüm ona kadın haklarına aykırı hadisleri çıkarmak istemişler. Bu mesele kamuoyu tarafından duyulup tepkiler gelince hadisleri çıkarma işinden vazgeçmişler. Fakat eski şekliyle de basmıyorlarmış.

   Bu da bir skandaldır…

CUMA HUTBELERİNDE 4 BÜYÜK HALİFE İSMİ YOK!
   Bunlardan başka bir husus var ki buna Diyanet’imizin itiraz etmesi ve “hayır, böyle bir şey yok” demesi mümkün değil. O da şu:

   Eskiden beri Cuma hutbelerinde 4 büyük halifenin isimleri okunurdu. Başlangıç senesini bilmiyorum ama Diyanet İşleri Başkanlığı bilmem kaç sene önce cuma hutbelerinden Peygamberimizin 4 halifesinin ismini kaldırdı. Hutbelerde artık maalesef Hazreti Ebubekir, Hazreti Ömer, Hazreti Osman ve hazreti Ali Efendilerimiz’in isimleri anılmıyor, okunmuyor, okutulmuyor.

   Hani insanın aklına gelmiyor değil, yoksa bu isimlerde mi Avrupa Birliği normlarına aykırı bulundu?

   Vah “Avrupa Birliği normlarına uymadığı için” Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in hadislerini basmayan Diyanetim vah!…

Ali Eren Hocaefendi
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ