Diyanet dini mi yoksa devleti mi korumakla görevli?

Diyanet İşleri Başkanlığı… Son dönemde gayet güzel işler yapmaya gayret ediyor ve hizmet üretmeye de çalışıyor. Lakin çok mühim bir hususu her zaman atlıyor.

Türkiye’de dini temsil eden bir kurum ise Diyanet İşleri Başkanlığı, din üzerinde oynanan her hangi bir oyunu, din ile dalga geçeni, din adına yorum yapanları takibe alması gerekir.

Müslümanların inancını kim sarsmaya çalışıyor, kim bozmaya çalışıyor uyarması gerekir ki “dini” korumuş olsun.

Gelin görün ki Diyanetin bu yönde hiçbir çabası ve çalışması yok.

Diyanet ancak bu kişi veya guruplar devlet aleyhine bir olaya karışır veya teşebbüs ederse müdahil oluyor.

Mesela Fetö’de olduğu gibi. Fetö ne zaman ki darbe teşebbüsüne kalkıştı, başarısız oldu. Diyanet ondan sonra fetö hakkında rapor hazırladı. Raporda Fetö’nün dini kullandığı vurulandı. Peki, daha öncesinde neredeydiniz? Fetö dini kullanarak insanların imanını ve malını çalarken kılınızı kıpırdatmadınız. Bu vebale ortak olmadınız mı?

VEHHABİLER HAKKINDA TIK YOK!

Şimdi de vehhabiler Türkiye’nin her yerinde bir hareket içinde. Kandırdıkları insanları Müslümanlara ve devlete karşı kin besleyen bir kalıba sokuyorlar. Devletin imamını da tekfir edip arkasında namaz kılmaya şirk diyorlar. Kendilerin dışındakileri tekfir edip müşrik/kafir olarak görüyorlar. Müşrik olarak gördükleri halkın kanını ve ırzını da kendilerine helal görüyorlar.

Yani bunlardan her biri patlamaya hazır bir bomba haline geliyor. Mesela bakın Ebu Hanzala kod adlı teröristin talebeliğinden ayrılmış olan şu kişi ne anlatmıştı:

DİYANET HALA UYUYOR!

İşte bu tehlikelere karşı Cübbeli Ahmet Hoca uyarıyor. Dün fetö’ye, islamoğlu’na, Adnan Oktar’a karşı uyardığı gibi…

Diyanet yaptığı açıklamada “halkımızı bilgilendirmek görevimizdir” derken vehhabiliğe karşı ne bir bilgilendirme ne de bunun alt yapısı bir çalışma var.

Ne zaman uyanacak diyanet!

Bunlar silahlanıp, silahlarını çıkartıp millete kurşun sıkınca mı?

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ