Marifet Derneği Efendi Hazretlerinin sohbetleri için bize dava açtı

   Allahu Teala’ya hamdü senalar olsun bize açılan bir dava ile yaptığımız hizmet tescillenmiş oldu. İnşaAllah davayı açanlar, davaya bakanlar ve sizler de ahirette şahidimiz olursunuz.
   Bildiğiniz gibi çok önceleri sitemizde Efendi Hazretlerimizin sohbetlerinden yayınlıyorduk. Türkiye’de ve dünyada O’nun sohbetine katılamamış belki hiç görememiş ama adını duymuş düşüncelerini, davasını sevdasını bilmek isteyenlerin ve sitemize rastgele girip merak ederek bakanların kalpleri bir Allah dostunun sözleriyle İslama ısınır düşüncesiyle Efendi Hazretlerinin sohbetlerini yayınlıyorduk.
   Daha sonra bu eserlerin telif hakkını alan Muhammed Kes.’in ihtar çekmesiyle sohbetleri kaldırdık.
   Ancak kendileri bununla yetinmeyip bir de “cezalandırılmamız” talebiyle dava açmışlar. 
   Bu eserlerden yayınladığımız için mahkemeye hakim karşısına çıkıp ifade verdik.
   Ne acı bir tablo…
   Her Müslümanın evinde bulunması gereken, baş ucu kitabı olması gereken, her platformda (android, ios, Pc) uygulama ile el altında bulunabilmesi gereken ve Müslümanların irşadı için o günün şartları ile Efendi hazretlerimizin ağzından çıkan kelimelerin pür dikkat dinlenerek hanım ihvanlar tarafından kalem ile yazıya döküldüğü bu eserleri yayınladığımız için kaldırmamıza rağmen “telif” bahanesiyle “cezalandırılmamız” için dava açılıyor.
   Yani dava sebebi çok üzücü. “Efendi hazretlerinin sohbetler kitabından yayınlamak”
   Mesela Sayın Kadir Mısıroğlu’nun kitabından paylaşım yapıyoruz, kendileri telif davasında bulunmak bir yana Facebook sayfasından o yazımızı sitemizin linkini vererek paylaşıyorlar ve teşekkür ediyorlar.
   Evet,
   Bunu sizle paylaşmamızın sebebi halimizden şikayet etmek için değildir.
   Araştırdığımız kadarıyla bu suçun cezası 2 yıldan 4 yıla kadar hapis olabiliyormuş. Suçumuz sabit olduğundan dolayı olur ki tutuklanmamız talep edilirse hizmetlerimize uzun bir ara vermek zorunda kalabiliriz. Haklarınızı helal ediniz, dualarınızı eksik etmeyiniz.
   Biz istedik ki, bir insan internette arama yaptığı zaman ilk olarak HAK olanı bulsun da batıl yola sapmasın. Rabbimiz ve sizler şahitsiniz ki sitemiz bu gaye ile Ehli Sünnete hizmet yolunda mücadele etmiştir. Şuanda da Ehli Sünnet müdafaasında en aktif site ihvanlar.net sitesidir.
   Fitneci dediler, hırsız diye yaftaladılar, girmeyin o siteye diye uyarılar yaptılar. Biz yine bırakmadık. Çünkü Ehli Sünnet müdafaası “iç güdüsel”dir. Sonradan çalışarak kazanılmaz. Rabbimiz kişinin içine atar bu isteği. Arı misali. Arı bal yapmakla övünebilir mi? Övünemez. Neden? İçine bu işi yapmak ilham edilmiştir. Ehli Sünnet müdafasıyla dertlenmek de böyle bir şey. Rabbimizin açtığı kapılardan geçerek, verdiği imkanlar ile bu işi karınca kararınca yapmaya çalışıyoruz. Belki bidatçi Nemrutların ateşini söndürmeye gücümüz yetmeyecek ama en azından imkanlarımızla mücadele edip safımızı belli ediyoruz.
   Ehli Sünneti müdafaada video çalışmalarına devam ediyoruz. Mealcilik tehlikesi videomuzdan sonra sırada “sadece Kur’an” deyip sünneti inkar edenler var. Bir yandan duaları da seslendiriyoruz ki arapça okuyamayanlar tekrar etsin. Reddiyeler gibi Ehli Sünnet ile alakalı da hususi bir bölüm açmak için çalışma yapıyoruz.
   Dualarınızı eksik etmeyin ki, Rabbimizin yardımıyla, dostlarının himmetiyle bu sıkıntıyı atlatalım ve daha güçlü daha kararlı bir şekilde hizmet edebilelim.
   Rabbimize dua ediyoruz ve diyoruz ki: “Ya Rabbi! Biz senin dostlarını iftira ve saldırılara karşı müdafaa edip haklarını, hukuklarını savunmaya çalışıyoruz. Sen de onların Senin katındaki değerleri hürmetine bize kastedenlere karşı bizim hakkımızı ve hukukumuzu koru” AMİN…
www.ihvanlar.net
(Fitneye sebebiyet vermemek için yoruma kapatıldı)

PAYLAŞ
Etiketler