Yahudi Yerleşimciler Ramallah'ın Batısında Bir Filistinliyi Şehit Etti

Ramallah’ın batısındaki El-Caniye köyü sakinlerinden 46 yaşındaki Riyad İbrahim Dar Yusuf isimli Filistinli bu sabah (15 Ekim Perşembe) Yahudi yerleşimcilerin saldırısı sonucu hayatını kaybetti.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Riyad İbrahim Dar Yusuf, Dolev ve Talmon Yahudi yerleşkeleri yakınlarındaki arazisinde zeytin topladıktan sonra köydeki evine dönerken şehit edildi.
Öte yandan, Beytlahim’in kuzey girişinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında dün akşam yaşanan çatışmalarda yaklaşık 40 Filistinli yaralandı.
Hastane kaynaklarının bildirdiğine göre, yaralılardan 12’si işgal askerlerinin attığı plastik mermilerle yaralandı. Diğerlerinin ise işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendikleri ve çoğunun olay yerinde tedavi edildiği ifade edildi.
Beytlahim kentinin kuzey girişindeki çatışmalarda Salı günü şehit olan 27 yaşındaki Mutez İbrahim Zevahira dün kalabalık bir cenaze töreniyle toprağa verildi.
Kudüs İntifâdası’nın başladığı Ekim ayının başından bu yana çatışmalarla birlikte Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırılarında da artış gözlendiği ifade edildi.

PAYLAŞ
Etiketler