Mehmet Şevket Eygi başı açık namaz kılan erkeklere sitem

M. Şevket EygiBütün siyasî dedikoduların, bütün zevzeklik ve gevezeliklerin, bütün cıvık magazin haberlerinin, bütün deli saçması komplo teorilerinin ve bütün bunlara benzeyen boş ve kof ıvır zıvır faso fiso konuların, iki rekat gayr-i müekked namaz kadar kıymeti yoktur. Haydi dinsizler, densizler bunlarla uğraşıyor, senin gibi bir Müslüman bunlara nasıl itibar edebiliyor?
**
Onun iyi ve olgun bir Müslüman olmadığı, büyüklere saygısızlık, küçüklere merhametsizlik etmesinden ve kaba üslubundan bellidir.
**
Rezzak-ı âlem olan Allahü Teala hazretleri o akşam ona bir kâse tarhana çorbası vermişti. O, içine ekmek doğramak suretiyle bu çorba ile güzelce karnını doyurmuş ve yürekten şükr etmişti. Çünkü o bir Müslümandı… Hak Teala ötekine de çorba vermişti ama o çok surat asmış, ağlamış, ya Rabbi bana niçin lezzetli yemekler yedirmiyorsun diye küfran-ı nimette bulunmuştu. Çünkü o tevekkül etmeyen nankörün biriydi.
**
Eskiden esnaf lokantalarında ucuza satılan salçalı patates yemeği bulunurdu. Şimdi yok. Dar gelirli de olsa, insanımız böyle ucuz yemeği beğenmiyor. Lokantalarda yeşil mercimek yemeği de yok. Mercimek, besin olarak etten daha zengin ve sağlıklı. Niçin mütevazı ve akıllı olamıyoruz?
**
Bu halk, devamlı olarak beyaz, en beyaz, bembeyaz ekmek tükettiği müddetçe sağlıklı olamayacak, bin türlü hastalığın pençesinde inleyecektir. Yıllardır yazar dururum: Devamlı olarak beyaz ekmek tüketmek, uzun vadeli intihardır. Kepekli ekmek tüketelim. Glüteni haddinden fazla ekmek de zararlıdır.
**
Öyle cemaatler var ki, himâye ettikleri, (sözde) yetiştirdikleri gençleri harcıyorlar. Onlara Ümmet birliği, uhuvvet-i islamiye, Ehl-i Sünnet dairesi içindeki meşreb farklılıklarının bir zenginlik olduğunu, zamanın Halifesine biat ve itaat etmek gerektiği şuurunu veremiyor, onlara her türlü holiganlıktan kaçınmayı öğretemiyorlar.
**
Müslüman bir gence: Size üç kere tenbih ettim. Namazları, edebe ve Sünnete uymak için mutlaka başınızda İslamî bir serpuş olduğu halde kılınız, dedim. Siz bu öğüdü tutmuyor, başı açık namaz kılmakta ısrarla inat ediyorsunuz. Size hayır dua ederim, lütfen bir daha ziyaretime gelmeyiniz.
Mehmet Şevket Eygi – Vahdet Gazetesi

PAYLAŞ