Taha Hakan Alp ayetleri inkar eden Mustafa Öztürk’e sahip çıktı

   Önceleri kendisinin kaliteli bir insan olduğuna şahitlik ettiğimiz Taha Hakan Alp Ebubekir Sifil Hoca ile de ibn-i Teymiyye başta olmak üzere bazı konularda uyuşamadığı için yollarını ayırmıştı.

   Kendisine ne oldu? Nasıl oldu? bilemiyoruz ama özellikle “din” konusunda hassasiyetini kaybettiği görülüyor. Öyle ki Mustafa Öztürk’ün ayetleri açıkça inkar ederek Peygamberimizin Kur’an’a kattığı yorum olarak lanse etmesine sahip çıktı ve bunu eleştirenlere çattı.

   Mustafa Öztürk’ün hezeyanlarını “sadece bir görüş” olarak gören Taha Hakan Alp tarihselci olduğu bilinen ve zaten Kur’an’ın günümüze hitap etmediğini savunan Mustafa Öztürk’ü “değerli tefsirci” olarak nitelendirdi.

   Allah’ın kitabına “tefsirci” etiketi altında savaş açan birisi nasıl değerli oluyor? Allah’a ve Resulüne iftira nasıl bir “yorum” oluyor? İmanı bu durumu nasıl kabul ediyor? 

   Bu durumu kendisine yakıştıramıyoruz, son derece yadırgıyoruz ve başını yastığa koyduğu zaman tercihlerini sorgulamasını tavsiye ediyoruz.

   Allahu Teala hiçbirimizi Kur’an/Sünnet çizgisinden, sahabesinin ve yolundan giden Ehli Sünnet alimlerin yolundan ayırmasın. Azıcık bile tereddüt, şüphe ve tavizkar olmaktan muhafaza eylesin.

www.ihvanlar.net

Çarpıtma var mı bir bakın>

 

 

PAYLAŞ