Market zincirlerinde zam üstüne zam! Millet isyanda

Millet belki maaşını dolarla almıyor, Euro ile işi yok hatta hayatında hiç euro görmemiştir belki ama en temel gıda maddelerini karşılarken bile zorlanır hale geldi. Karı koca çalışıp çift maaş alanlar veya gelir seviyesi yüksek olanlar belki bir şekilde idare ediyor ama evde tek erkeğin çalıştığı özellikle işçi sınıfı kesinlikle zorlanıyor ve hayat şartları bu insanları yormaya başladı.

Pandemi sürecinde servetlerine servet katan A-101, BİM, ŞOK gibi marketler zinciri bu süreçten sonrasını da fırsata çevirdi.

Bir çoğumuz günlük alışverişi daha uygun olduğunu zannettiğimiz bu marketlerden yapıyoruz. Her aradığımızı bulabilmemiz, çeşit fazlalığı gibi sebepler de insanları bu marketlere çeken sebeplerden.

Kendi ürettirdikleri gıda malzemelerini diğer markalara nazaran daha ucuza vermesiyle bilinen bu marketler son zamanlarda zam üstüne zam yaparak milleti keriz yerine koymaya ve adeta soymaya başladı.

Öyle ki artık aynı gün içinde ürünlere birden çok zam geldiği için etiket ve kasadaki fiyat tutmuyor. Ve çalışanlar bu zamlara ayak uydurup etiketleri değiştirecek vakit bile bulamıyor.

TEDBİR ALINMAYACAK MI?

Evet biliyoruz tüm dünya ekonomik olarak çalkantıda ve bizim milletimiz de esasında vefalı bir millettir. Patates soğan hesabı yaparak yargılamaz. Ancak keriz/enayi yerine koyulmayı da kabul etmez.

Bu marketler zinciri halkı soyan yapılar haline gelmiş ve kafalarına göre zam yapıp duruyorlar. Kasaya gelen kişi karşısına çıkan ödeme miktarına şok oluyor artık: “ne aldım ki bu kadar tuttu” diyiveriyor.

Devlet bu işe bir el atmayacak mı? Halkın hakkı gözetilmeyecek mi?

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ