TikTok uygulamasıyla milleti şebeğe çevirdiler

  Milletin en mahrem bilgi ve görüntülerini ele geçirmek amacıyla “sosyal paylaşım” adıyla kurulan sitelerde nasıl rezillikler yaşandığını görüyoruz. İyice görgüsüzleşip yediği içtiği herşeyi paylaşan insanlar gösteriş meraklısı olup mahremiyetlerini ortaya saçmaktan çekinmiyorlar.

   Bu duruma samimi Müslümanların da düştüğünü görmek mümkün. Bir zafiyet olduğu aşikar.
   Ancak bunda o “sosyal paylaşım” sitesi dediğimiz şeyin içine düşmenin büyük katkısı var. Ya hiç açmayacaksınız, açtıysanız oranın cazibesine mutlaka kapılacaksınız.

   Elbetteki iradeniz kuvvetliyse sizi çekemeyecektir. Zaten Şeytan’ın Kur’an-ı Kerimde itirafı geçtiği üzere ihlaslı insanlar bu tuzağa düşmez ancak zayıf insanları kandırır. Amaç da budur; İnsanların içinde bir yerlerde gizli tutulan “beğenilme” ve “takdir edilme” gibi duyguların açığa çıkarılmasıdır.

TİKTOK SAÇMALIĞI
   Şimdilerde de Tiktok saçmalığı revaçta. Görünce insan hem acıyor, hem şaşıyor. Şanlı heybetli Osmanlı’nın torunları “şebeğe” dönmüş, milleti kendine güldürmek için kılıktan kılığa, halden hale giriyor.

Ve çok ilgiç bir şekilde başı kapalı, Müslüman olduğu belli olan karı-koca eşler, aileler de aynı gafletin içine dalmış, türlü türlü iğrenç hallere giriyorlar.

Mahremiyet diye birşey kalmadı. Evini, yatak odasını, her hallerini paylaşıyorlar.

Ne için?

Birkaç beğeni ve takip almak için…

   Ne hale soktular bu milleti…
   Osmanlı 14 yaşında yönetime oturabilecek, 21 yaşında Kostantin fethedecek insanlar yetiştirirken Kemalist düzenin verdiği eğitimde işte böyle nesiller yetişiyor.

 İdealsiz, hedefi olmayan, iğrenç kılıklara ve şekillere girmeyi göze alarak insanları kendisine güldürmeyi meziyet sayan nesiller…

   Eğitim seviyesi bu derece düşük olduğu için “Tiktok” gibi saçmalıklar çabuk tutuyor ve rağbet görüyor maalesef.

   Dostlar, acı bir gerçek. Gülmek maksatlı yüklenmiş bu videolar ağlanası halimizi gösteriyor aslında.
   İnsanlar nasıl rezil bir hale düşüyorlar ve nelerle uğraşıp vakitlerini zayi ediyorlar?

Adam karısıyla açıp tefsir, hadis, kelam ilimlerinden okuyacakken, birbirlerini hayra teşvik edecekken “dur bi video çekelim” diyorlar artık.

   Demek ki, bizlerin çok ama çok çalışması gerekiyor. Bu saçmalıkların önüne geçmek için her mahalleye bir kız ve erkek medresesi açarak, tebliğ vazifesini yaparak, insanların ayağına giderek halka ve özellikle gençlere ulaşarak şuurlu nesiller yetiştirmemiz gerekiyor.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ