Adnan Oktar’a rekor ceza

Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik, aralarında örgüt elebaşı Adnan Oktar’ın da bulunduğu 78’i tutuklu 236 sanığın yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki duruşma salonunda görülen duruşmaya aralarında örgüt elebaşı Adnan Oktar’ın da bulunduğu çok sayıda tutuklu sanık ve tutuksuz sanık katıldı.

ADNAN OKTAR’A 1075 YIL HAPİS

Mahkeme heyeti, sanık Adnan Oktar’ı “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek”, “siyasal veya askeri casusluk”, “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme”, 7 kez “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, 27 kez “nitelikli cinsel istismar”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “eziyet”, “eğitim hakkının engellenmesi”, ”kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi” ve “tehdit” suçlarından toplamda bin 75 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Masonların oyuncağı oldu ve sonunda kullanılmış bir şey gibi atıldı… İşte onlara kukla olanların sonu…

TARKAN YAVAŞ’A 211 YIL

Heyet, sanıklardan Tarkan Yavaş’ı “örgüt yöneticisi olmak”, “çocuğun cinsel istismarı” ve “nitelikli cinsel istismar”, “gerçeğe aykırı mal bildiriminde bulunmak” ve “resmi belge düzenlenmesinde yalan beyanda bulunmak” suçlarından toplamda 211 yıl hapis cezasına çarptırdı.

OKTAR BABUNA’YA 186 YIL HAPİS

Sanıklardan Oktar Babuna hakkında “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak”, “çocuğun cinsel istismarı” ve “nitelikli cinsel istismar” suçlarından 186 yıl hapse karar verildi.

Mahkeme ayrıca örgüt elebaşı ve yönetici konumunda bulunan kişilere verilen bu cezaların “bireysel suçlar” olduğunu bildirerek, örgüt üyesi konumunda olan sanıklara verilen cezaların, yönetici sanıkların cezalarına ekleneceğini kayda geçirdi.

Ayrıca davada, aralarında Oktar’ın da bulunduğu örgüt yöneticisi 14 sanığa 9 bin 803 yıl 6’şar ay hapis cezası verildi.

Adnan Oktar savunmalarında, kimseye cinsel istismarda bulunmadığını, kendisine İngiliz derin devletinin kumpas kurduğunu, FETÖ’yle bağlantısının olmadığını iddia etmişti.

Adnan Oktar suç örgütü soruşturması, 2018 yılının temmuz ayında yapıldı. İstanbul Çengelköy’deki kaçak villaya düzenlenen baskın sırasında Oktar kaçmaya çalışırken yakalanmıştı. Villada yapılan aramada çok sayıda silah bulunmuştu.

PAYLAŞ